Wpis z mikrobloga

• 79
@frugASS to yes, też jest źle, za nisko monitor. Monitor powinien być na wysokości oczu. W takim układzie trzeba pochylać głowę i mięśnie karku są ciągle napięte.
  • Odpowiedz
@szuineg: Konkretnej, to zdaje się, że górna krawędź monitora powinna być na wysokości oczu właśnie.
Ale jak patrzę na lewą stronę obrazka, to od razu przypominają mi się te wszystkie gównobiurka z lat 2000., sprzedawane w jakichś bodziach, BRW i innych. Półka na monitor, co by 10-letni dzieciak jeszcze wyżej musiał zadzierać łeb. Często jest w narożniku, a co tam, niech dostanie oprócz pogłębienia skoliozy jeszcze kręczu szyi xD. Do
  • Odpowiedz
@SKYFander: Dla tych śmieci co zaprojektowali to g---o biurko powinien być dożywotni sztum. Od ponad roku z---------m na siłce żeby naprostować kręgosłup i zniwelować dysbalanse, bo ćwierć życia ćwiczyłem normalnie, nie wiedząc, że pogłębiam skoliozę nabytą od prawie 10 lat skrzywionego siedzenia przy tym wynalazku
  • Odpowiedz
@SKYFander: Takie "komputerowe biurka" z nadstawką na monitor to pasowały januszeksom w księgowościach, bo można było upychąć komputery w pokojach księgowości, bo dzięki "pani Jadzia ma teraz wszystko pod ręką".
  • Odpowiedz
@frugASS z tym "Yes" to też p---------e. Zawsze jak tak miałem monitor to kark mnie bolał. Jak mam monitory na wprost (nie wyżej, jak na "No") to jest wszystko git
  • Odpowiedz