Aktywne Wpisy

dzony77 +80

groman43 +306
#mediolan2026 Pieprzę, Rosjanim sam ze swojej niewymuszonej woli wybrał Polskę, w wywiadzie po starcie pokazał że ma większe jaja niż inni polscy sportowcy, a wykopki jak zwykle - "dlaczego rusek reprezentuje Polskę".
Kurła, was chyba naprawdę trzeba leczyć.
Kurła, was chyba naprawdę trzeba leczyć.

Mam dwa ponowne leczenia kanałowe bo 20 lat temu miałem i teraz są one nieszczelne czy coś bólu nie było więc gites, ale lekarz mówi żeby zrobić to robie. Robimy pierwszy, podzieliliśmy to na dwie wizyty z odstępem tygodnia, wszystko przeszło wzorowo żadnego bólu nic. Cena 2k, ale to mniejsza. No i teraz problem, trzy dni temu zacząłem robić drugi ząb, pierwsza wizyta czyszczenie 3 z 4 kanałów i jakaś pasta. Tak jak ostatnio. Tylko pierwszego dnia ból był minimalny, drugiego już zdychałem i nie mogłem spać w nocy. No i trzeciego już wprosiłem się i powiedziałem jaka jest sytuacja. Pani lekarz przepisała mi Nimesil i jako że jest weekend, to jeśli będzie gorączka to dodatkowo antybiotyk. No i przeczytałem co to za Nimesil, a tam:
Speniałem i powiedziałem że p------e. Już wezmę ibuprofen bo nie chce umierać przez jakiegoś zęba. Po tym ibuprofenie nadal boli ale przynajmniej da się spać. Muszę go brać co ok. 4-6h 200mg by było ok. A następne spotanie za tydzień. ;;
Takie dawki ibuprofemu przez tydzień nie są niebezpieczne? Ktoś miał podobnie? Myślicie że ból zelżeje w ciągu np. 3 dni? Nie wiem czy psychicznie wyrobie z takim bólem przez tyle czasu, ucho boli, po dwa sąsiednie zęby z obu stron i policzek, ząb to górna 6. Boje sie że ból się jeszcze nasila. Ehh... ;;
EDIT: Jeszcze jedno, Ibuprom obniża gorączkę, więc w sumie jak mam wiedzieć czy mam gorączkę skoro jak z niego zejdę to walne samobója z bólu?
#stomatologia #zeby #dentysta #zdrowie #pomocy #pytanie #medycyna #lekarz
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Są przychodnie państwowe otwarte na weekendzie idź wyjmij ta trutkę co tam wsadziła i spytaj się czego tam jeszcze używa jak takie leki dobiera ze wątroba dostaje gonga sromotnego.Nic po takiej dawcę nie będzie przez weekend imo ja bym wziął ketonal
Wszystkie NLPZ mają destruktywne działanie na wątrobę i przewód pokarmowy. Zażywanie ich w dowolnej ilości niesie ryzyko, w tym ryzyko krwawienia z traktu pokarmowego czy zgonu. Więc żryj ten nimesil albo siedź grzecznie i czekaj aż przestanie boleć.
Btw jak przeczytasz ulotkę paracetamolu to chyba zejdziesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dentyści używają różnych leków w Polsce.