Aktywne Wpisy

ocobiega 0
Jak wyszukać foto człowieka (kobiety w tym przypadku) Internecie jeżeli Google ma ograniczenia co do wyszukiwania ludzi? Poznałem jedną fajną na apce randkowej, ale kurde wyczuwam fake bo jest sztosem, do tego ma 18 lat, mieszka sama(rly?) i do tego chce zaliczki 250pln. Wiem że zaliczka to red flag, ale od 4h ciągiem z nią rozmawiam i gdyby była fake to by chyba tyle nie siedziała na telefonie aby mnie oszukać na

Rok 2022 się już skończył, zdolność kredytowa nie szoruje już po dnie przez rekomendację S i wyższe stopy procentowe.
Para, która jest na UoP i zarabia razem 10 000 netto ma zdolność na 713 tys zł. Jeśli zarabiają już razem 15 000 netto, mają zdolność na 1066 tys zł.
https://www.totalmoney.pl/artykuly/ranking-zdolnosci-kredytowej
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zdolnosc-kredytowa-dochod-15-tys-zl-czerwiec-2024-8764695.html
Podniecacie się wykresami o peakach ogłoszeń na portalach, ale zupełnie zapominacie, że wiele ludzi czeka w blokach startowych i może wyczyścić te mieszkania w góra kilka miesięcy.
#nieruchomosci
@mwl4: xd
To teraz ja:
@mwl4: I tam usłyszą "przykro mi Panie Kowalski, ale nie ma Pan zdolności kredytowej :(. Pan poczeka aż stopy spadną."
Jak idzie do góry to idzie do góry.
Jak idzie w dol to też idzie do góry.
Dziękuję za analizę
@cudzylogin: Szczególnie jak bank sam wyczuje nosem, że faktycznie mogą być spadki, to aby minimalizować ryzyko jest spora szansa że przykręcą na chwilę akcję kredytową. Już teraz bank ci nie da kredytu na nieruchomość która zdaniem banku jest wyceniona z p---y.
@mwl4: Pójdą do banku, uderzą pięścią w stół i podniosą sobie zdolność kredytową.
@mwl4: Jakbyś słuchał Jaszczembia ostatnio to wyraźnie powiedział, że w tym roku zero szans, a jak będzie trzeba to nawet jeszcze podniosą.
Dosłownie ani jednego czynnika prowzrostowego nie ma poza odpaleniem przez rząd dopłat XD Absolutnie żadnego, nie ma dopłat = musi p--------ć, bo demografia, bo stopy, bo nieopłacalny najem itd.
źródło: image
Pobierz@mwl4: Czy ten skumulowany popyt jest teraz z nami w pokoju? Mówi do ciebie? Oczywiście nie istnieje skumulowana podaż w pustostanach które czekają na wystawienie pod dopłaty, prawda? xD
@mwl4: Patrząc na średnią wieku biorących pisowską bekę 2% to raczej należy stwierdzić, że przyszły popyt został już skonsumowany w dużej mierze w 2023 roku. Brał kto mógł, bo PiS rozdawał kasę bez limitów. Bekę 2% brali młodzi - a
Pobierz10% z 800 tys zł to 80 tys zł. Z pensji 10 tys zł netto są w stanie uzbierać tyle w rok, dwa?
Jeśli chodzi o deweloperkę, to fakt, raczej pary, która zarabia 10 tys zł netto
Pobierz