Aktywne Wpisy
masternodeBTC +317
Wskaż przedmiot/usługę/czynność, która w ostatnim czasie poprawiła na jakiejkolwiek płaszczyźnie w Twoim życiu komfort/bezpieczeństwo/zdrowie/prywatność itp.
Od ponad 3 lat rozmawiamy na tym tagu o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: polecasz rzeczy które udało Ci się wprowadzić do swojego życia z tytułowego pytania a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje w komentarzach rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Podziel się swoimi pomysłami w komentarzu i obserwuj tag #mirekmasterclass który zrzesza już ponad 5200 osób.
Dzisiaj moje odkrycie z ostatnich miesięcy a zakupu dokonałem oczywiście z Waszego polecenia:
Air Fryer – Wiem, że wielu z Was używa już od dłuższego czasu ale w moje ręce wpadł jednak dopiero w ostatnich miesiącach i trudno zliczyć mi zalety korzystania z tego urządzenia. „Mini-piekarnik z mega termoobiegiem” pozwoli nie tylko przyrządzić jedzenie zużywając dużo mniej energii niż zwykły piekarnik ale faktycznie jedzenie z niego po prostu smakuje lepiej. Dodatkowo jeżeli do tej pory mieliście w zwyczaju smażyć coś na patelni a da się to przyrządzić w air fryerze to i Wasze zdrowie podziękuje Wam w długim terminie za beztłuszczowe przygotowywanie posiłków. Urządzenie jest naprawdę wszechstronne a przez to, że zajmuje stosunkowo mało miejsca na kuchennym blacie to po prostu chce się z tego korzystać (reguła dostępności). Dodatkowo w porównaniu do tradycyjnego smażenia, używanie air fryera generuje mniej intensywnych zapachów. Podsumowując jest szybko, taniej, zdrowiej i wiele potraw smakuje lepiej. Ceny urządzenia różnią się w zależności od modelu a więc i Waszych preferencji natomiast nie są to drogie urządzenia zwłaszcza uwzględniając pozytywy wynikające z takiego zakupu.
Od ponad 3 lat rozmawiamy na tym tagu o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: polecasz rzeczy które udało Ci się wprowadzić do swojego życia z tytułowego pytania a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje w komentarzach rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Podziel się swoimi pomysłami w komentarzu i obserwuj tag #mirekmasterclass który zrzesza już ponad 5200 osób.
Dzisiaj moje odkrycie z ostatnich miesięcy a zakupu dokonałem oczywiście z Waszego polecenia:
Air Fryer – Wiem, że wielu z Was używa już od dłuższego czasu ale w moje ręce wpadł jednak dopiero w ostatnich miesiącach i trudno zliczyć mi zalety korzystania z tego urządzenia. „Mini-piekarnik z mega termoobiegiem” pozwoli nie tylko przyrządzić jedzenie zużywając dużo mniej energii niż zwykły piekarnik ale faktycznie jedzenie z niego po prostu smakuje lepiej. Dodatkowo jeżeli do tej pory mieliście w zwyczaju smażyć coś na patelni a da się to przyrządzić w air fryerze to i Wasze zdrowie podziękuje Wam w długim terminie za beztłuszczowe przygotowywanie posiłków. Urządzenie jest naprawdę wszechstronne a przez to, że zajmuje stosunkowo mało miejsca na kuchennym blacie to po prostu chce się z tego korzystać (reguła dostępności). Dodatkowo w porównaniu do tradycyjnego smażenia, używanie air fryera generuje mniej intensywnych zapachów. Podsumowując jest szybko, taniej, zdrowiej i wiele potraw smakuje lepiej. Ceny urządzenia różnią się w zależności od modelu a więc i Waszych preferencji natomiast nie są to drogie urządzenia zwłaszcza uwzględniając pozytywy wynikające z takiego zakupu.
waro +387
Więc to jest oczywiste, że czeka nas ostry zjazd i to jest kwestia do 12 miesięcy albo wprowadzenie beki 0% i pompowanie dalej. Nie ma nic po środku, nie ma innych opcji.
A matematyka to królowa nauk i jest piękna w swojej prostocie. Jak wzrosło o 100%, to spadek z tej wysokiej ceny o 50% niweluje cały wzrost.
#nieruchomosci
Poza tym mocno się mylicie dalej wierząc w dane GUS. Kilkaset tysięcy ludzi z IT + lekarze siedząc na B2B już mocno podbija zarobki 10k+ netto o innych zawodach nie wspomnę.
@dziadeq: jak jesteś programistą 20k to twoja zdolność jest w okolicy ~700-800k zł. Co teraz ma starczyć na 35-40 m2.
@majkel88: Ale wiesz że jak p--------e w TOP3 to rozleje się na cały kraj panika? Poza tym ponoć w TOP3 miało nie spadać, jedynie w powiatach xD
@majkel88: Dlatego w takich miejscach nie ma pola do zjazdu nie wiadomo o ile bo rynek ma potencjał. Za to w TOP 3 ceny tak odjechały od zdolności ludzi, że aby ruszyła maszyna to musi się skorekcić.
Albo 0%, kolejna kreska i kontynuujemy imprezę XD
@majkel88: 20k netto daje zdolność na 700-800k zł i co za to kupisz? To są Ci ludzie co będą się kredytować na 30 lat aby kupić 35-40m2?
@dziadeq: Nie ważne nawet ile wynosi średnia, ale błędem poznawczym jest tutaj założenie, że informatycy 40k nie mają jeszcze mieszkań i zaraz się rzucą na rynek XD Tymczasem każdy z IT kto zarabia te 20k netto ma już dawno kwadrat i nie jest w puli potencjalnych klientów.
@acpiorundc: To jest zdolność samej kwoty kredytu, ale jak ktoś nie ma do wyjęcia z tylnej kieszeni ze 400 baniek w gotówce to w zasadzie nic sensownego nie kupi i lepiej zostać na wynajmie a kasę sobie zostawić jako poduszkę finansową.
Tutaj nie ma możliwości żeby to nie w----------o z hukiem
Para, która pracuje w korporacji w TOP 5 na luzie zarabia razem minimum 15 tys zł miesięcznie. Stać ich.
A co do inwestowania, to nie betonowe zloto xD
@mwl4: Stać to nie znaczy kupić. Taka para ma obecnie zdolność na 900k, przy racie ok. 7k. W teorii "stać ich". W praktyce muszą się jeszcze zdecydować na zamienienie czynszu 3,5k na ratę 7k XD