Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy pracodawca do którego zostałem skierowany przez PUP ma obowiązek wypełnić dokument skierowania do pracy? Co jeżeli nie odpowiada na mojego maila i nie dojdzie do rozmowy kwalifikacyjnej?

#urzadpracy #neet #bezrobocie #pup

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: heracinsky
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim Trochę bez sensu pytanie. UP nie kieruje cie do randomowych zakładów tylko do takich, które same złożyły zapotrzebowanie na pracownika, same ustaliły wymagania i ofertę złożyły. Więc dlaczego miałby to olać. Druga kwestia jest taka, że na skierowaniu masz termin na rozliczenie się z niego i to ty musisz udać się z tym do zakładu osobiście, nie kontaktować się mailowo. Inaczej będziesz wykreślony za nierozliczenie się że skierowania.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @cus_ Dzięki za odpowiedź. Wysłałem im swoje CV na maila i być może to im wystarczyło aby utracić mną zainteresowanie. Zależy mi aby nie dostać pracy w tej firmie i zastanawiałem się czy niedopełnienie przez pracodawcę potencjalnego obowiązku wypełnienia skierowania jest wystarczające dla urzędu abym dalej mógł cieszyć się statusem bezrobotnego.

• Odpowiedz
@mirko_anonim Jak wrócisz do pup bez podpisanego papiera i jakiekolwiek adnotacji od pracodawcy to tracisz ubezpieczenie i wylatujesz z pup na jakiś czas. To Ty nie dopełniasz obowiązku wysyłając jakieś obsmarkane maile. Masz się stawić u pracodawcy jak grzeczny niewolnik bo jak nie to baj baj z ubezpieczeniem :)
  • Odpowiedz