✨️ Obserwuj #mirkoanonim Potrzebuję do końca roku "dorobić" ok. 30 tys. złotych w #praca poświęcając na to +/- pół etatu tj. 4h dziennie. Mogą to być też całe weekendy itp.
Jakie zajęcie może przynieść taki dochód zakładając że:
- nie nadaje się na OF i podobne ;-) - brak doświadczenia czyli najlepiej praca w której w miarę szybko można się przyuczyć - brak auta (brak możliwości jego wykorzystania) - raczej praca/zlecenie dla kogoś niż własna DG (aby uniknąć zakładania firmy itp.) - najlepiej zdalnie czyli wszystkie "proste" prace IT (nie jestem programistą) jak copywriting, jakaś prosta grafika, support, pomoc przy seo itp. (to w miarę znam) - praca fizyczna też ok, jednak tutaj jestem 2/3 dnia wykluczony (ew. całe weekendy) - min. te 4-5 tys. netto / miesięcznie
Czy jednak rzucić to wszystko i postawić na #emigracja ? Tylko wtedy musiałbym mieć min. 15 tys. zł / miesiąc "na czysto" tj. uwzględniając nocleg itp. Da się to ogarnąć bez doświadczenia tj. jakaś prosta praca fizyczna, magazyn itp. czy raczej nierealne? Podstawowy j. angielski i niemiecki (pisemnie się "dogadam", ale w normalnej konwersacji na żywo nic).
Ewentualnie może ktoś kogoś szuka do pomocy IT lub fizycznej. Zdalnie lub stacjonarnie Katowice (i okolice). ( ͡°͜ʖ͡°)
@mirko_anonim: Czyli chcesz zarabiać w przeliczeniu na pełen etat jakieś 15k brutto miesięcznie, bez doświadczenia i znaczących umiejętności, wykonując zdalnie proste prace do których można zatrudnić hindusa za 20% tego? Jeżeli to nie bait to powodzenia...
Kilka opcji przy mało realnych założeniach (raczej gdyby którekolwiek było prawdziwe to spodziewam się że nie byłoby tego pytania): -jeżeli masz przynajmniej kilkaset tysięcy kapitału albo jesteś w stanie znaleźć inwestora z takim to
Anonim (nie OP): Jesteś niepoważny. Serio, rzucaj wszystko i emigruj gdzieś za pracą gdzie nie wymagają za dużo myślenia, bo to nie jest twoja mocna strona.
Pomysły całkiem ok, jednak nie może to być zajęcie inwestycyjne czyli nie dające pewności co do finalnego zarobku. Termin (koniec roku) i kwota są sztywne.
Z tym doszkoleniem to ja wiem jak to wygląda (o IT nie miałem na myśli poziomu randomowego
W Holandii może z 7-9k złotych dostaniesz w takich prostych pracach, w Niemczech podobnie ale bez doświadczenia żeby 15k dostać to nie wiem gdzie, może w Szwajcarii czy Norwegii
- najlepiej zdalnie czyli wszystkie "proste" prace IT (nie jestem programistą) jak copywriting, jakaś prosta grafika, support, pomoc przy seo itp. (to w miarę
@mirko_anonim: Nie znajdziesz czegoś takiego z samej zasady popytu/podaży. Gdyby istniał zawód którego można by się nauczyć tak szybko/łatwo, pracować zdalnie i zarabiać duże pieniądze to dziesiątki czy setki tysięcy ludzi zamiast pracować na kasie w żabce czy innej biedrze by się na to rzuciły, nie mówiąc już o obcokrajowcach z krajów trzeciego świata, byłby nadmiar pracowników i wynagrodzenia polecaiłyby w dół. Jeżeli czegoś można się szybko nauczyć i nie
Potrzebuję do końca roku "dorobić" ok. 30 tys. złotych w #praca poświęcając na to +/- pół etatu tj. 4h dziennie. Mogą to być też całe weekendy itp.
Jakie zajęcie może przynieść taki dochód zakładając że:
- nie nadaje się na OF i podobne ;-)
- brak doświadczenia czyli najlepiej praca w której w miarę szybko można się przyuczyć
- brak auta (brak możliwości jego wykorzystania)
- raczej praca/zlecenie dla kogoś niż własna DG (aby uniknąć zakładania firmy itp.)
- najlepiej zdalnie czyli wszystkie "proste" prace IT (nie jestem programistą) jak copywriting, jakaś prosta grafika, support, pomoc przy seo itp. (to w miarę znam)
- praca fizyczna też ok, jednak tutaj jestem 2/3 dnia wykluczony (ew. całe weekendy)
- min. te 4-5 tys. netto / miesięcznie
Czy jednak rzucić to wszystko i postawić na #emigracja ? Tylko wtedy musiałbym mieć min. 15 tys. zł / miesiąc "na czysto" tj. uwzględniając nocleg itp. Da się to ogarnąć bez doświadczenia tj. jakaś prosta praca fizyczna, magazyn itp. czy raczej nierealne? Podstawowy j. angielski i niemiecki (pisemnie się "dogadam", ale w normalnej konwersacji na żywo nic).
Ewentualnie może ktoś kogoś szuka do pomocy IT lub fizycznej. Zdalnie lub stacjonarnie Katowice (i okolice). ( ͡° ͜ʖ ͡°)
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Kilka opcji przy mało realnych założeniach (raczej gdyby którekolwiek było prawdziwe to spodziewam się że nie byłoby tego pytania):
-jeżeli masz przynajmniej kilkaset tysięcy kapitału albo jesteś w stanie znaleźć inwestora z takim to
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Umiem "dużo" rzeczy, pracuję. ;-)
Pytanie bardziej dotyczy tego co można "na już" robić dodatkowo po szybkim przyuczeniu i dorobić te +/- 5 tys. zł miesięcznie
Pomysły całkiem ok, jednak nie może to być zajęcie inwestycyjne czyli nie dające pewności co do finalnego zarobku. Termin (koniec roku) i kwota są sztywne.
Z tym doszkoleniem to ja wiem jak to wygląda (o IT nie miałem na myśli poziomu randomowego
@mirko_anonim:
@mirko_anonim: Brak doświadczenia mówi zupełnie co innego.