Wpis z mikrobloga

Jak ja miałem być "normalny". Lata wyśmiewania w szkołach, dorastanie w oparach alko i kłótni. Wieczna przerażająca samotność.

To życie nie dało mi szansy, a nie ja szansy życiu na to żeby było "normalne".

#depresja
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nikt nie mówił że będzie łatwo

@Deska_o0: Ale wiesz, że powinno być, zważywszy na to, że się o to nie prosił? W związku z tym nie masz prawa p-----------ć się do niego o to, że słusznie narzeka na coś, co niesłusznie nie jest łatwe, podczas gdy takie być powinno.
  • Odpowiedz
@Pandillero: a z tymi mieszkaniami to akurat oglądam sobie od jakiegoś czasu mieszkania w hiszpanii na idealista i tam za ceny ok 200k eur czyli nie wiem, powiedzmy 133% naszej siły nabywczej (?), są mieszkania po 80-120m2.
Po prostu powinno być prawo że możesz mieć tyle mieszkań bez płacenia podatku ile masz dzieci a za więcej jeśli jest niedobór musisz płacić podatek oraz fundusze won.
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Szwajcaria albo Finlandia. Włochy to był tylko przykład, tam się dobrze mieszka tylko jak nie przeszkadza ci 90% problemów identycznych jak w Polsce albo za wszelką cenę zależy ci na wzięciu kredytu na mieszkanie, no to dostaniesz na ok. 4,5% bez żadnych wib0rów jak w Polsce.
  • Odpowiedz