Wpis z mikrobloga

Chciałem w sklepie stacjonarnym Krossa kupić Eskera 4.0 MS, ale akurat go nie mieli, ale jeden z pracowników mi zaproponował, że może szef zaproponować dobrą cenę na Eskera 2.0 gen.2, ale akurat później go nie było i nie dowiedziałem się na jaką cenę mogę liczyć.
Warto dopłacać do 2.0 gen.2? Cena regularna to prawie 5k, na allegro days są za jakieś 4200, a 4.0 za trochę ponad 3500.
To byłby mój pierwszy gravel i ogólnie przesiadam się z miejskiego xD Lubię sobie pojeździć, ale jakimś świrem rowerowym nie jestem i nie robię nie wiadomo jakich kilometrów, ale ogólnie gravele podobają się dla mnie i teraz jak chore ceny zaczynają trochę spadać, to poważnie rozważam taki rowerek.
#rower #gravel #pytanie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@KwasneJablko: domyślam się, że jest różnica, ale rowery z takimi hamulcami to już ponad 5k i to najczęściej jeszcze na promocji. Jak na rower, który nie będzie mi służył do nie wiadomo jakich dystansów to jednak sporo.
  • Odpowiedz
@Vestor: za 4k możesz mieć gravela na dobrych hydraulikach ale z prosta kierownicą np te wszystkie wersje marina DSX.
Cały myk polega na tym że klamkomanetki pod hydraulike mocno zawyżają cenę bo sam zacisk hydrauliczny to nie jest wielki koszt.
Dlatego bardzo często można kupić rower typu cross za śmieszne pieniądze na hydraulice bo klamki na prosta kiere kosztują grosze
  • Odpowiedz