Wpis z mikrobloga

#pocztapolska czy list priorytet wysłany na poczcie w poniedziałek dojdzie do czwartku z Krakowa do Warszawy? Ostatnio jak coś wysłałem to parę dni w ogóle nie został odebrany z placówki, więc mam wątpliwości.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@SmartCheetah
Wszystkie listy i paczki wychodzą z placówki w tym samym dniu. Po prostu w przypadku listów śledzenie jest mocno uproszczone, jest tylko informacja o nadaniu, a następnie dopiero o przekazaniu do doręczenia, bez statusów pośrednich.

Ps. Jak zależy ci na czasie, to wyślij jaki Pocztex w kopercie firmowej (są darmowe i jest taniej). Wtedy masz gwarancję doręczenia w ciągu 2 dni roboczych (pod warunkiem nadania do godziny granicznej).
  • Odpowiedz
  • 0
@pcela: dzięki za odpowiedź. Ostatecznie zamówiłem kuriera do domu za parę złotych więcej, by nie ryzykować. Mój ostatni priorytet nadany w poniedziałek doszedł w piątek, a tutaj bezwzględnie w czwartek maks musi być nam miejscu.
  • Odpowiedz
@SmartCheetah:
Żaden kurier nie daje 100% gwarancji, dlatego za opóźnienia są odszkodowania. W zależności od firmy jakieś 80-90% dochodzi w terminie.

ps.
Jak to do jakiegoś urzędu, to w przypadku nadania pocztą, liczy się data nadania.
  • Odpowiedz