Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #nastart

https://youtu.be/r4OwKcW7FGk?t=1972
ʕʔ
Wiceszef klubu PiS Marcin Ociepa właśnie powiedział (UWAGA bo ja jestem w szoku, że komukolwiek z PiS to przeszło przez gardło), że:
- "Bezpieczny Kredyt 2% to był błąd"
- "Dodatkowe pieniądze, które mają trafić do deweloperów no nie trafiają jako argumenty do mojego serca"
- "Uważam, że powinniśmy być przeciwni"
- "My nie jesteśmy jako opozycja od pomagania platformie w kwestii ustaw, które nie są zgodne z interesem publicznym"

Twierdzi, że w PiSie główny problem z tym mają dawni(mocno sparametryzowani) członkowie MRiT. (Czyli Waldek pewnie jednak otrzyma betonowe buty jak nie przejdzie bo zapłacone ;) )

Ja nie wiem czy to jest jakiś przedwyborczy równoległy wszechświat czy co tu się odwala ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kdgc: ja już tu od połowy maja piszę że kredytu nie będzie, baa... nawet obstawiłem na to własny hajs bo odmówiłem zakup mieszkania. Ale trafiła mi się dziś okazja której nie odpuszczę, w cenie która można by powiedzieć jest akceptowalna dostanę lepsze, większe i w jeszcze lepszym miejscu w centrum mieszkanie.
  • Odpowiedz
@kdgc: Są dwie opcje. Zagrywka przed wyborami, albo jak już ktoś mówił w pisie w środku dużo się dzieje i zauważyli, że Jareczek długo już nie pociągnie i może to dobry czas na wewnętrzne przejęcie władzy czyli tak zwany bunt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jediwolf: przeciez to proste. Gdyby 0% weszlo w życie, to za 3,5 roku KO mogłaby się pochwalić zrealizowana obietnicą wyborcza. Jeśli 0% polegnie, to PIS bedzie mógł im to wytknąć i powiedzieć, że jak oni rządzili to kredyt byl ( ͡° ͜ʖ ͡°) z punktu widzenia opozycji korzystne jest to, kiedy ludzie są niezadowoleni z rzadu, a wbrew pozorom takich co chcą dopłat jest w Polsce
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@zgubiles_sie_jelonku: Ogólnie się zgadzam, ale do układanki nie pasuje mi jawne przyznanie się do błędu. Zdecydowanie bardziej wersja pinokia z rana się w to wpisuje. Bo teraz możesz mieć: "No jak mieliśmy wprowadzić jak nawet sam PiS przyznał, że to był błąd, nie wiedzieliśmy na etapie obietnic jakie będą skutki itp"
  • Odpowiedz