Aktywne Wpisy

zlotybrek +18
#kiszak #bekazludologuff Jebiemy tu po ludologach, kaszki z pyrami i całej tej ekipy spierdoxów. A może zróbmy tu nitke na kanały o grach, które warto obejrzeć w ramach odtrutki? Ode mnie ten szef - UncleMroowa którego Sonic Maraton to najlepsza seria na YT
źródło: image
Pobierz
Dzwiekoszczelny +36
Panowie, wchodzę do tego pociągu, a w zasadzie zaczynam przygodę ;>
Przygotujcie się na nową konkurencję hehe
#programowanie #programista15k #pracait
Przygotujcie się na nową konkurencję hehe
#programowanie #programista15k #pracait
źródło: image
Pobierz

W nocy wpadł mi pod koła dzik. Droga w Warszawie, jedna z głównych ulic bródna. Nie było znaku ostrzegającego o dzikiej zwierzynie. Wezwałem drogowke, mam notatkę z miejsca zdarzenia.
Zarząd dróg miejskich jest pod opieką PZU, do nich mam zgłosić roszczenie o odszkodowanie.
Ktoś przez to przechodził? Jak to rozegrać najlepiej?
Zadzwoniłem kontrolnie na infolinię PZU, można tk zgłosić przez formularz lub telefonicznie. Zazwyczaj wypłacają na podstawie fotografii i opisu zdarzenia. Ale to chyba nie jest dobry pomysł - wiem że zderzak do wymiany. Ale nie umiem ocenić jak mocowanie zderzaka, lampy, przewody od klimy, intercoolera. Nie wiem jak belka zderzaka, geometria czy inne elementy zawieszenia. Po zdjęciu tylko widać uszkodzenie zderzaka.
#motoryzacja #prawo #ubezpieczenia
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzPozdrawia Pan, który skasował już 3 auta przez dzikie zwierzaki, ale tak konkretniej
@xyz_xyz też mi się tak wydaje. Oni chyba przyślą swojego rzeczoznawcę. On jakkolwiek jest obiektywny czy jednak stronniczy w ich kierunku?
To na szczęście nie aero, zwykły vector. Ale kupiłem we wtorek a wczoraj dzika napotkałem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Według drogówki odpowiada za to zarząd dróg miejskich i jak najbardziej mam spore szanse na odszkodowanie. Dzwoniłem do PZU i to samo w sumie powiedzieli, że jeśli nie było znaku
Daj mi info tutaj
U mnie to była droga serwisowa przy wylocie s8 z wawy. Nie było znaku. Likwidowałem z AC i dowiedziałem się, że doszło do regresu. Stwierdzono, że było tam więcej kolizji ze zwierzakami i powinien byc znak.
Plus dla mnie, bo miałem regres, ale z drugiej strony po obejrzeniu mojego filmiku powiedz mi, co mi po tym znaku by było xD
Pokaż na gmaps
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSkąd te dziki się wzięły w tym lesie? Może to jakieś miejscowe dziko-dresy i chciały ci auto skroić?