Wpis z mikrobloga

Znalazłem takie coś, i się zastanawiam:
https://pl.aliexpress.com/item/1005006563050878.html
...czy te okrągłe to są przyciski włącz/wyłącz, a te 4 kable SATA w zestawie, to są żeńskie do HDD, a taki jak widać do tego urządzenia?
Bo jeśli tak, to to całkiem eleganckie i taniutkie.
#elektronika #hdd #pcmasterrace #sprzetkomputerowy #pc
look997 - Znalazłem takie coś, i się zastanawiam:
https://pl.aliexpress.com/item/1005...

źródło: obraz

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
...czy te okrągłe to są przyciski włącz/wyłącz, a te 4 kable SATA w zestawie, to są żeńskie do HDD, a taki jak widać do tego urządzenia?

@look997: ty wiesz jak kabel sata wygląda?

Bo jeśli tak, to to całkiem eleganckie i taniutkie.

@look997: yhym "eleganckie i tanie". To dosłownie są 4 wyłaczniki, śledź, pcb, kilka kondensatorów i 6 konektórów. I to w zasadzie ci służy tylko jako fizyczny
Kryspin013 - >...czy te okrągłe to są przyciski włącz/wyłącz, a te 4 kable SATA w zes...

źródło: Screenshot 2024-06-02 at 01-47-00 Oszczędzanie energii kontroler podwójny kanał dysk twardy karta rozszerzeń PCI z kabel SATA bezpłatnym przełącznikiem regulacja mocy - AliExpress 7

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
ty wiesz jak kabel sata wygląda?

@Kryspin013: Ale ja nie mówię że to jest z tej strony sata, tylko z drugiej strony tych kabli. Tej drugiej strony tych kabli tu nie widać, ale są opisane jako "4pcs x kabel wyjściowy SATA", czyli standardowy kabel od zasilacza do dysku, taki jak ten z obrazka (wiadomo, bez odgałęzienia po drodze), tylko że podłączasz go do tego urządzenia i do dysku, zamiast do zasilacza
look997 - >ty wiesz jak kabel sata wygląda?

@Kryspin013: Ale ja nie mówię że to jest...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
...czy te okrągłe to są przyciski włącz/wyłącz,

@look997: tak

4 kable SATA w zestawie, to są żeńskie do HDD

W sensie z 4pin kwadratowego na płytce, do Sata hdd/ssd ? Muszą być, przecież sam takiego niestandardowego nie
  • Odpowiedz
  • 0
Przecież wszystko można w kulturalny sposób całkowicie softwarowo...

@hrumque: No ja tak robię, ale nie można, bo na start kompa i wyłączenie kompa, dysk i tak się odzywa. A na Windows w losowych momentach się włącza.
Chcę konkretne rozwiązanie, sto procent skuteczne.
  • Odpowiedz