Aktywne Wpisy
bArrek +60
Może i amerykance mają te swoje halloween ale my na święto zmarłych mamy szczypki kocham szczypki!
TheSznikers +150
Tyle lat a w tej grze jest nadal na czym zawiesić oko (。◕‿‿◕。) Właśnie robię pierwsze podejście do tej gry, chyba czekałem aż będę miał wystarczająco mocnego kompa do ultra ustawień i monitora UWQHD.
#rdr2 #gry #pcmasterrace
#rdr2 #gry #pcmasterrace
Witajcie, oto moja sytuacja:
Pracowałem jako handlowiec w branży przemysłowej i zarabiałem 8-10k netto/msc jednak firma padła tak jak inne padają obecnie. Zatrudniłem się w nowym miejscu i zarabiam 6k netto ale trochę się meczę i wiem, że na rynku jest dość słabo i będę miał słabe wyniki. Mam własne mieszkanie w mieście wojewódzkim i 300k oszczędności (akcje+obligacja+gotówka). Moim marzeniem jest mieć 2mln w akcjach, żeby spokojnie żyć z dywidend i jakiś apartament zagranicą i może jakieś mieszkanie na wynajem w moim mieście. Jestem trochę w rozkroku i przytłacza mnie wizja pogarszającej się sytuacji w Europie (energia+zielone łady+podatki+szybko rosnące koszty). Jakieś rady co dalej począć ? Jak Wy sobie z tym radzicie ?
#gielda #nieruchomosci #pieniadze
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: XD niezły bait
@mirko_anonim: sprzedajesz wszystko i wchodzisz all in w Forex na dzwigni, w moment się dorobisz tych 2 MLN, zaufaj mi byczku
https://investb.pl/articles/dolek
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
Bo niby co innego zrobisz? Sytuacja gospodarcza Europy jest beznadziejna, zostaliśmy odcięci od tanich źródeł energii, przestaliśmy być konkurencyjni, z jednej strony cisną nas Chiny, z drugiej strony US (wystarczy się rozejrzeć ile korporacji US jest już u nas i absolutnie nikt nie widzi z tym problemu).
Bedzie gorzej, dużo gorzej (jeżeli brać pod uwagę zagrożenie wojną) i trzeba to przelknąć. Nic nie poradzisz.
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
@mirko_anonim: Jesteś w lepszej sytuacji niż większość ludzi.
Szukaj na spokojnie nowej pracy z wyższymi zarobkami i ciesz się życiem.
@tom-ek12333: spoko ziomeczku ale tam strasznie dużo tekstu, możesz po prostu napisać czy ładować się po kule w putsy czy w to drugie?
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
@fastmotion: Ładuj po kule w putsy.
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: to jest również moje marzenie, jak chcesz to pisz na priv może znajdę nowego cumpla na 102 choćby do pogadania. Jakaś taka Valencia albo inna Malaga, albo w drugą stronę gdzieś Rumunia itp. Myślę że warto byłoby pracować zdalnie. No dobra, ale teraz masz to rozumiem też powkładane w spółki ai?
trzymaj się tych zasad co ja:
zero kredytów
zero fajnopolactwa
ucz się praktycznych rzeczy
rasizm, nacjonalizm, mizoginia i antysemityzm
głosuj przeciw UE
W spółki ai nie mam powkładane. Trochę w naszego banana i trochę w reity w usa.
Zachód Europy mnie nie kręci, bardziej myslałem żeby się przeprowadzić do Turcji, czy innego miejsca gdzie utrzymanie mieszkania jest tanie, ale na ten moment jeszcze mam za