Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#przegryw można być mając nawet potencjalnie "sukces życiowy" wedle reszty społeczeństwa.
Jestem dentystą lvl 29 od 4,5 roku w zawodzie w gabinecie ojca, praca od 9-19:00 przez 6 dni w tygodniu zarobki 16-22kpln i co?? Nic z tego, Arteon R Line w leasingu i co i nic? Pieniądze nic nie dają i nic nie zmieniają, lepsze auto nic nie daje to nadal kupa blachy na kółkach,dentysta nie ma żadnego statusu pacjenci przychodzą jak do mechanika czy kosmetyczki zero docenienia nie zdają sobie sprawy ile umiejętności wymaga odtworzenie zęba czy wypełnienie kanałów.
Lubię tą pracę ale co ja mam z życia powiedziecie mi co ja mam z życia skoro po 10h dziennie spędzam w gabinecie a po powrocie do domu coś zjem idę spać żeby od nowa iść na 10h do roboty..
Nie mam celów finansowych bo mam mieszkanie,auto.. No może jeden z ojcem chcemy wybudować nową siedzibę kliniki ale to pieśń przyszłości bo koszt około 5mln.
Miłosnych też nie mam mam kobietę też lekarkę w trakcie specjalizacji z pediatrii jest super ale co z tego skoro #s--s i #milosc to tylko narzędzia ewolucji stworzone do rozmnażania jest przyjmnie ale jakoś mnie to nie spełnia w ogóle...I szczerze wolałem czasy studencie i wolne puste łóżko tylko dla mnie z ciszą i spokojem bez innego ustroju obok.
Co z tego skoro to zaraz wszystko przeminie? Widziałem jak ludzie umierali w minutę na zawał w najmniej spodziewanym momencie..
Nie mam żadnego celu prócz wstania rano i robienia zębów to też nie ma znaczenia jak nie ja to ktoś inny by to zrobił.
Myślałem że będę miał kolegów pacjentów a każdy tylko "dzień dobry" "dziękuję" "dowidzenia" niedoceni nikt.
Asystentka stomatologiczna ze mną nie gada w sumie nie mamy nawet kiedy i o czym??
Kręcę się w kołowrotku jak chomik bez celu.
Pieniądze s--s miłość półmaratony i praca nie dają szczęścia...Nie wiem co je mi da,ale myślę o dziecku a może i trójce to może będzie jakiś motor napędowy.
Macie dla mnie jakieś rady?

#stomatologia #pracbaza #depresja #psychiatria.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#przegryw można być mając nawet potencjalnie ...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pieniądze s--s miłość półmaratony i praca nie dają szczęścia...

@mirko_anonim: Ale to twoje zycie i ty masz wolna wole i twoja sprawa w tym, zeby je polubic.
Po co jeszcze do tego bezsensownego zycia chcesz sprowadzac dziecko? Po to. zeby odkryc, ze to nie jest to?
Widze, ze nie masz przyjaciol, zadnych zainteresowan, ani pewnie w sumie ta pani pediatra cie wcale nie kreci.
Proponuje sie powaznie zastanowic nad zyciem, zanim przekroczysz Rubikon i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zajaraj sobie okazjonalnie ziola, albo zjedz ciastka. Mozliwe ze dostaniesz przyplyw zyciowej inspiracji i wkrecisz sie w jakies hobby i zbudujesz sobie pozytywna filozofie zycia. Tylko nie zaczynaj palic codziennie, na poczatku co tydzien bedzie ok, po jakims czasie juz lepiej np co drugi weekend zeby nie wpasc w rutyne frajda = ziolo. Po 6 miechach zrob sobie z 2 miechy przerwy kompletnej.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Tak, kolegów pacjentów jako dentysta: przej#bane stawki (może takie są koszty, nie wiem, faktem jest że na dentystę prywatnie stać może jedną trzecią społeczeństwa), kojarzycie się z bólem i często jeszcze bagatelizujecie to co wam się mówi (statystycznie).

Moje spotkania poza kontrolą na zabiegach zawsze kończyły się na uwagach żebym nie zachowywał się jak baba jak mówiłem że znieczulenie nie działa a "lekarz" próbuje mi wmówić że po dawce
  • Odpowiedz
to idz na magazyn za 4300 brutto i miej #!$%@? jak ci przeszkadza godne życie i przyjemna praca

@kexus512: Jak będzie miał uprawnienia na wózki widłowe to będzie miał lightową prace, 6000 brutto zero odpowiedzialność i mnóstwo wolnego.
  • Odpowiedz