Wpis z mikrobloga

Też tak macie że musicie mieć zegarek na ręku? Odkąd mama mi kupiła w podbazie taki zegarek z kalkulatorem to niemalże codziennie noszę zegarek. O ile po domu mogę nie mieć, to jeśli już wyjdę bez to mój mózg zaczyna mi wysyłać sygnały że na nadgarstku pusto i czuję się niekomfortowo, nawet jeśli to jest głupie pięciominutowe wyjście do sklepu. Myślę że zegarek stał się integralną częścią mnie.
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szarmancki-Los: tak samo. odkąd ojciec kupił mi zegarek za hajs z komuni jak mialem 8 lat to noszę 24h. Nie ściągam nawet do spania czy do kąpieli(tu różnie, zależy jaki akurat mam na sobie).
  • Odpowiedz
@Szarmancki-Los: mam tak ze smartwatchem (smartbandem).
Minutnik, stoper, "latarka" (głównie w nocy), powiadomienie gdy ktoś dzwoni, a i pogode można na szybko sprawdzić bez szukania telefonu - przy okazji, opcja "odnajdywania telefonu".

Juz nie mówiąc o bajerach typu śledzenie snu i tego typu rzeczy, ale to już kto co lubi
  • Odpowiedz
@Szarmancki-Los: ja już nie pamiętam od kiedy, ale na bank jeszcze przed komunią :P, zegarek był zawsze ze mną, 24/7, przez chwilę zastąpiłem zegarki smart opaską, dziś używam smartwatcha, ale nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez zegarka na łapie :D
  • Odpowiedz
@Szarmancki-Los: U mnie było tak ze 'smartwatchem' od xiaomi. Cały czas nosiłem go na łapie, ale w sumie tylko godzinę sprawdzałem. Jak go nie miałem na ręcę to czułem się taki jakiś niekompletny. Wpadł mi za szafkę w łazience jakiś czas temu, a że szafki nie chciało mi się odsuwać (szafka bardzo lekka xD), to go tam zostawiłem i już nie czuję potrzeby noszenia go.
  • Odpowiedz
W końcu mam po to telefon. ¯\(ツ)/¯

@Tytanowy_Lucjan: który trzymasz w kieszeni. I musisz wyjąć by sprawdzić godzinę. I dokładnie z tego samego powodu 100 lat temu zaczęto montować zegarki na nadgarstach żołnierzy. Bo ciągłe sięganie do kieszeni w czasie walk było problematyczne. A zegarek naręczny okazał się tak wygodny że zaczęli go także cywile
  • Odpowiedz
@xgalx: w tym wypadku nie wynika to z estetyki tylko trzeba umieć czytać ze zrozumieniem żeby to zrozumieć. No ale porada w stylu wszechobecnego Millera jak widać w modzie.
  • Odpowiedz
@xqwzyts: Rozumiem, że w ciągu dnia telefon wyjmujesz góra 3 razy? I często walczysz, że musisz ciągle mieć zajęte ręce broniąc się przed atakiem zadań od współpracowników? Nie bądźmy śmieszni. Jak często w ciągu dnia potrzebujesz znać godzinę pracując z elektroniką dookoła ciebie? Co innego zawody fizyczne.
  • Odpowiedz
@Tytanowy_Lucjan:

ak często w ciągu dnia potrzebujesz znać godzinę pracując z elektroniką dookoła ciebie?

ze mnie słaby przykład bo akurat pracuje w logistyce i jest mi mega wygodnie obliczać godziny i minuty na analogowej tarczy, którą zawsze mam na ręku. Więc zerkam po kilkanaście razy na godzinę.
A przekonywać nie zamierzam. Tylko taki fun fact dałem, że zegarki naręczne wzięły się z ich wygody względem kieszonkowych.
  • Odpowiedz