Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#psychiatria #psychologia #psychoterapia #krakow

Mam problem, który znacząco utrudnia mi życie, a polega on na odkładaniu rzeczy w czasie. Bylem u dwóch lekarzy psychiatrii i uczęszczałem na psychoterapię. Każda z tych osób wydała wydała inną diagnozę i bez wydawania się w szczegóły, mam racjonalne przesłanki ku temu, aby żadnej diagnozy nie uważać za prawidłową. Po tych przygodach psychiatrów uważam za szarlatanów, którzy losowo dobierają diagnozy i leki, a psychoterapię za scam. Chciałbym jednak jeszcze raz spróbować i szukam właściwej drogi. Czasem w komentarzach pod wpisami dotyczącymi zaburzeń psychicznych pojawia się osoba, która sugeruje najpierw udać się na testy zaburzeń osobowości. Myślę, że to słuszna opcja i chciałbym spróbować. Gdzie w Krakowie znajdę dobrą i wiarygodną placówkę, w której będę mógł wykonać odpowiednie testy?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Gdzie w Krakowie znajdę dobrą i wiarygodną placówkę, w której będę mógł wykonać odpowiednie testy?

@mirko_anonim: Nigdzie bo w każdej ty i tak będziesz wiedział lepiej i tutaj jest twój problem, cokolwiek zdiagnozuje ci lekarz ty i tak będziesz wiedział że to co innego, a jak zdiagnozuje to co myślałeś to ty jednak stwierdzisz o to jednak nie to xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @nairoht
Jak zatem mam rozumieć 3 różne diagnozy w ciągu zaledwie kilku miesięcy? Efektem farmakoterapii było pogorszenie stanu, a psychoterapia nic nie dała. Psychoterapeutka myliła fakty i reagowała emocjonalnie na moje wybory życiowe, które najprawdopodobniej nie były zgodne jej poglądami. Dla mnie to jest wystarczający powód, aby poddawać pod wątpliwość prawidłowość diagnoz.

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Znowu to ciśniesz? To ja też powtórzę: jesteś leniwy (niskie "conscientiousness") i neurotyczny (znaczne "neuroticism") według dużej piątki.

Dopóki trzeba było chodzić do szkoły i utrzymywali cię starzy było jakoś, potem przyszła dorosłość z poważniejszymi porażkami i zacząłeś się staczać.

Nie ma leków, tylko dyscyplina.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim wszystkie te diagnozy są bardzo do siebie podobne więc to czy przypisali ci jedna f-ke czy inna nie ma większego znaczenia.

Co do Pani psychoterapeutki - wygląda na to że byłeś na tyle krótko że nie skapowala się z kim ma do czynienia.

Po twoich wpisach mogę powiedzieć że przy osobowości unikowej to ty nawet nie stałeś.
  • Odpowiedz