Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Qtafix: u mnie 2-3 sekundy i wystarczy żebym odruchowo nacisnął drugi raz. Jak by chociaż ten przycisk po naciśnięciu się podświetlił albo pasek ładowania pokazał to jeszcze. A tak to nie wiesz czy ekran zarejestrował wciśnięcie czy nie
  • Odpowiedz
@Ryptun: u mnie też ten lag jest i się go nauczyłem żeby poczekać.

Druga gorszą rzeczy w tych lidlowych jest naliczanie rabatów z karty/apki lidla. Naliczają się one przed samą płatnością.
Jeszcze najlepsze jest to że komunikat po zatwierdzeniu wszystkich artykułów naliczanie rabatów, ale dopiero po wybraniu sposoby zapłaty się pojawia kwota.

Biedra w tym przypadku wygrywa bo tam rabaty się dynamicznie liczą. Na bieżąco się widzi czy wpadł rabat. W Lidlu
  • Odpowiedz
@Ryptun: Moje obserwacje są takie POSy SCO Lidla zamulają, ale za to ekrany dotykowe działają OK.
Za to dziwnym trafem zawszew biedrach Ekran w SCO trzeba wduszać, a nie dotykać żeby zarejestrowały wciśnięcie.
Co jest dziwne niemal te same sprzęty SCO ma Kaufland na tej samej nakładce i nie miałem takich problemów.
  • Odpowiedz
@Ryptun Ja byłem zachwycony w polo markecie. Zero z-------h komunikatów, wszystko śmiga aż miło. Niby dużo mniej popularna sieć sklepów, a lepiej zaprojektowali te kąkuterki, a wchodząc do Polo w ogóle się nie spodziewałem samoobsługi i myślałem że będę musiał wyjść ze strefy komfortu i mówić dziękuję, dzień dobry i do widzenia. Niestety nie mam blisko do Polo marketu, bo przychodziłbym częściej.
  • Odpowiedz
  • 2
@kogut_20 oszczednosc czasu cos panu mowi? Zamiast marnowac 30 minut przy kasie z kasjerka oszczedzam ten czas skanujac sobie samemu. Wiec w sumie mozna powiedziec zevsam sobie place
  • Odpowiedz
@Ryptun: Moja mama ostatnio zostawiła pełen koszyk zakupów i wyszła. Bo jej nie chcieli otworzyć tradycyjnej kasy. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Ryptun: tak strasznie opóźnione te kasy. Kiedyś ogórka chciałam wybrać przyciskam na te owoce warzywa i czekam nic się nie dzieje to daje drugi raz i cyk awokado mi się nabiło
  • Odpowiedz
@Ryptun: to zależy od konkretnej sztuki..podejdziesz do jednej 10s trzeba czekać po każdym naciśnięciu/zeskanowaniu, podejdziesz do drugiej i pik, pik, pik bez widocznych opóźnień
  • Odpowiedz
@Ryptun: Kaufland ma świetne. Szybkie, interfejs estetyczny. Co ciekawe właściciel Kaufa to też właściciel Lidla i nie wiem jakim cudem jest tak duża różnica w UX.
  • Odpowiedz