Aktywne Wpisy
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

simpiara +86
Dla miłośników zwierzaków (albo i nie)
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).

Kolega @Vateusz23: zwraca na poważną wade ike w xtb, ty @aeiou12345 nie bierzesz pod uwage ze ike jest prowadzone i rozliczane w walucie pln, regularny rachunek maklerski w xtb obecnie jest najlepszy, ale ike to juz niekoniecznie.
@maniek74: Nie wiem jaka będzie oferta w xtb, bo xtb samo tego nie wie, ja rozmawiam na podstawie tego co jest dostępne teraz w xtb i na moim ike w mbanku oraz warunkach, które są obecnie.
Ja mówiłem, że moim zdaniem w XTB nie będzie IKE, bo XTB ma inny target i zarabia na innym typie klienta. Okazuje się, że IKE w XTB będzie, ale, tu
Nie wkładaj mi w usta ducha mojej wypowiedzi. Napisałem że moim zdaniem mBank ma lepszą ofertę w kontekście IKE jakie ma powstać w XTB i ja swoich środków nie przeniosę. Podałem argumenty. Tyle. Chcesz to napisz coś merytorycznie, a nie bzdury.
Co do drugiej części, to chyba mnie z kimś pomyliłeś.
Może się nie cieszyłeś, ale wieszczyłeś dalszy zjazd ceny w dół, nie chce mi się szukać. Rzeczywistość
Nie cieszyłem się, ani nic nie wieszczyłem. Może pisałem o ryzykach. Od tego jest forum. Kolejny raz proszę; Nie wkładaj mi jakichś wypowiedzi w usta. Mam nadzieję, że wyjaśnione.
Dobrej niedzieli
Komentarz usunięty przez autora
xtb od marca
https://www.isbtech.pl/2024/03/wymiana-walut-w-xtb-juz-dostepna/
https://www.isbtech.pl/2024/03/wymiana-walut-w-xtb-juz-dostepna/
a skąd info o tym jakie będą mieli Ike jak jeszcze jest w trakcie
1. kontrakt futures obejmuje wielokrotność akcji np 10, 100 lub 1000 , a w xtb sobie mogę puścić na 69 akcji w cfd - do sprawdzenia teraz,
2. w cfd zawsze spread to 0,5 % i jest prawie że równy na każdym instrumencie, podczas gdy oczywiście rynek się tak nie zachowuje- do sprawdzenia na dowolnych
1. jak kupisz 69 cfd mbanku, to w rynek pojdzie zakup 69 akcji mbanku, to jest 1:1, w czym problem?
2. cfd w xtb daje zawsze gorsze warunki zakupu/sprzedazy dla klientow o jakas mała kwote procentową i to jest spread(te 0,5% czy ile tam), czyli jesli chcesz kupić 10 akcji mbanku a aktualna cena to 100 pln, to za akcje zaplacisz 100 pln za walor a za cfd 100.50 ,
na początku myślałem, że CFD łączysz z kontraktami na akcje futures, ale to by było zbyt proste. Okazało się lepiej, że łączysz CFD w XTB z prawdziwymi akcjami.
Dobrze Scherloku to teraz zadam jedno pytanie, jak w poniedziałek - 8.45 otworze 2137 akcji short na Budimexie to czyje akcje sprzeda XTB?
Oczywiście żadnych akcji nie sprzeda, bo żadnych akcji nie ma, poza tym handel akcjami zaczyna się o 9.00 -