Wpis z mikrobloga

Jeśli w tamtym miejscu plaży faktycznie przekraczają pas drogowy to znaki są bardzo dobrym rozwiązaniem

@kyloe: I co mam zrobić jak zobaczę płaza? Zwolnić? Ominąć? Pomóc przejść?

Więcej znaków to na pewno pomoże zamiast zrobienia jakiegoś przejścia dla tych zwierzaków.

@mlodyhuop-01 No jeże mogę szanować i co to zmienia? Znak jest po prostu głupi.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Po prostu znaczna część kierowców nie zauważa nic poza maską własnego auta, a już na pewno nie zauważy przechodzącej żaby. Nawet w Bieszczadach, w miejscach gdzie one przechodzą setkami od lat, są masowo rozjeżdżane chociaż każdy wie że idą, ale ma to w dupie. Ofc przejścia pod drogami są lepszą opcją, ale jeśli wybór jest znaki albo w ogóle nic, to lepiej żeby były znaki. Poza w/w samo przejście
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Pic rel w poście to Aleja Wielkiej Wyspy tak mi się wydaje, duży szlak migracyjny ropuchy szarej przecina też ulicę Rędzinska więc można powiedzieć że cos tam wiem, na Krzywoustego nie kojarzę ale może są i nie widziałem. Bieszczady przytoczyłem wyłącznie jako przykład bo tam zjawisko jest bardzo zintensyfikowane a znaków brak, przepustów też i zwierzęta giną masowo, dziwię się trochę że tak Cię zszokowało to (
  • Odpowiedz
@kyloe

Pic rel w poście to Aleja Wielkiej Wyspy tak mi się wydaje, duży szlak migracyjny ropuchy szarej przecina też ulicę Rędzinska więc można powiedzieć że cos tam wiem

@kyloe: To skoro wiesz to zdajesz sobie sprawę, że to jest dopiero co otwarta droga. Do tego jest ona w teorii OBWODNICĄ dla tego miasta więc chyba całkiem ważną drogą. No, ale zamiast uwzględnić to podczas projektowania drogi p----------z znak
  • Odpowiedz