Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +247
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1045
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

"Mage Ball" jest typową grą arcade polegającą na masterowaniu skilla (taki soulslike w świecie gier marble) ważny jest wyczucie rytmu ponieważ w 90% plansz kulka cały czas się odbija i trzeba nią odpowiednio kierować.
Dostępne jest darmowe demo (bardziej w stylu shareware - dość obszerne).
Gra ma niskie wymagania sprzętowe (powinna odpalić nawet na biurowym laptopie) oraz bez problemu działa na steamdecku.
Jeżeli ktoś lubi gry zręcznościowe zapraszam do przetestowania :)
https://store.steampowered.com/app/2241590/Mage_Ball/
#retrogaming #c64 #steamdeck #indiegamedev #gry #unity3d #nostalgia #90s #arcade #blender #gimp