Wpis z mikrobloga

Po ilu CV ktoś wam odpisał? Ja już wysłałem 352 w ciągu miesiąca i mam zero odzewu. Jestem absolwentem informatyki z pół roku expa w big4 (stricte programowanie) i 2 latach w banku ( mniej programowania)
#studiait
#praca
#programowanie
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Embeddable: Widać nie masz dużo expa, a ofert dla juniorów jest mało i więcej nie będzie. Czemu akurat programowanie? To coraz mniej przyszłościowy kierunek jak chcesz dobrze zarabiać.
  • Odpowiedz
@Embeddable: na jakim poziomie masz angielski? Jeśli dobry to w revolut ciągle szukają jakichś analityków. Wejdź na ich stronę i wyślij cv.
  • Odpowiedz
@Embeddable pół roku w big4 sugeruje, że albo nie dałeś rady, albo byłeś tak słaby, że Cię wyrzucili. Do tego masz prawdopodobnie generyczne CV i wysyłasz (prawie) to samo na bankowość, analitykę biznesową, IT i cokolwiek innego.
Takie podejście można mieć jak szukasz totalnego entry level. Ale jeśli chcesz się sprzedać jako coś więcej - to jakość aplikacji ma znaczenie.
Zmieniałam pracę na początku tego roku (finanse) wysyłałam 3 CV ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@cyk21: Powtarzam, nie wysyłam już na programowanie, mimo że mam expa. Mam 2.5 pół roku doświadczenia w bankowości i celuję raczej w analityka biznesowego, czy jakąś pracę w biurach banku. Niestety nikt nie odpowiada.
@ly000 Nie wysyłam CV na programistę
@xentropia zatrudnili za dużo osób do teamu i nie było pracy. 1/4 poleciała po 3 miesiącach, kolejna 1/4 po kolejnych 3. Kolega który został, mówil, że jeszcze kogoś
  • Odpowiedz
@Embeddable niestety ktoś patrząc na Twoje CV tego widzi ()
Jeśli nie masz wcale odzewu to serio najpierw bardzo krytycznie spójrz na to co wysyłasz do korpo.
Możesz spróbować też wkręcić się w targi pracy. Sama zanim jeszcze aplikowałem miałam 3 rozmowy trochę o firmach, trochę o tym jakie są oczekiwania (z tych 3 aplikowałam do jednej firmy).
Serio jakość>ilość jeśli szukasz czegoś poważnego.
  • Odpowiedz
  • 0
@xentropia: jestem na każdych targach pracy jakie są organizowane w warszawie od czasu covida. Jakość > Ilość? Co ty nie powiesz, szkoda, że nie chcą mnie nawet tam gdzie wielokrotnie przekraczam wymagania
  • Odpowiedz