Aktywne Wpisy
olcayn +37
Trzymajcie mnie, bo ja zaraz zdechnę ze śmiechu. Mamy dobrą sytuacje gospodarczą, niskie bezrobocie, wysoką konsumpcje, opanowaną inflacje i stoimy u progu rewolucji technologicznej na miarę nowej rewolucji przemysłowej.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
WillyJamess +378
Apeluję, żeby przestać wstawiać wszędzie mordę Tomczaka, bo przecież ten pajac właśnie w tym celu został wynajęty, żebyście go targetowali. On przyjmie na ryj każdą ilość śliny, a potem sobie po cichutku zniknie, tak samo jak Szumowski czy Niedzielski.
TO DONALD TUSK JEST ODPOWIEDZIALNY ZA KREDYT 0%, a nie jakiś pachoł, który zjawił się znikąd i za chwilę odejdzie w to samo miejsce. Tusk tymczasem pływa sobie w baseniku z wnuczkami, kopie
TO DONALD TUSK JEST ODPOWIEDZIALNY ZA KREDYT 0%, a nie jakiś pachoł, który zjawił się znikąd i za chwilę odejdzie w to samo miejsce. Tusk tymczasem pływa sobie w baseniku z wnuczkami, kopie
@assninja: no mnie też śmieszy jak ktoś kupuje auto żeby praca-dom stać w korku ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
auto jest głównie na wyjazd z miasta, a tam się już zasięg przydaje choćbyś 2k km robił w roku rozbite na 4 wyjazdy
Już w szkole się najeździłem MPK lol. Wolę samochód - wygodniejszy, szybszy, nie śmierdzi żulem, podjeżdżam pod sam cel. A w tesli mam buspasy ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
a już całkiem pomijasz ludzi którzy mieszkają na wiosce i jadą 30km do miasta.
@aczutuse: xD
Spróbujmy MPK
O ile nawet jest stacja PKP niedaleko szkoły, to najbliższy pociąg wyjeżdża od nas o 6:51. Musiałbym wstać co najmniej godzinę wcześniej i w biegu jeść śniadanie razem z dzieciakami. Potem na miejscu czekać 40 minut na otwarcie bram szkoły o 8. Potem autobus typu podmiejskiego jeździ co dwie godziny, najbliższy o 9:50 wsiadamy z młodszym, jedziemy 20 minut, wysiadamy już tylko kilometr od jego przedszkola. Następnie muszę się wrócić w stronę szkoły starszego, autobus jest o 11:20 na PKP, niestety pociąg który kursuje co dwie godziny odjechał 10 minut wcześniej
Kup se tez @Fushnikov
jak na ładowarkach to ok. 32 zł
nie wiem jak w zimie, do tej pory jezdizlem w temp. 10-25 stopni celcjusza i przy prędkościach do 120 km/h
Chyba z butlą wielkości tynej kanapy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@assninja: a to ty nie mówisz że akurat ty bo cośtam? ale jak już pytasz o mnie to na przykład z dzisiaj mała traska 180km w jedną stronę i potem powrót, elektrykiem już poza zasięgiem (albo na granicy), tymczasem dieselkiem kupionym specjalnie na takie okazje jeszcze pół baku zostało... to dziwne że nie kupię (na razie) i nie lubię elektryków?
@PiotrFr: :)
Butla toroidalna ok. 40l + bak 60l daje nam przy spalaniu w trasie 8,5l lpg, 8l pb na 100
Tak myślałem. Jeszcze nie słyszałem o kimś, kto montuje gaz żeby zwiększyć zasięg. Prędzej dostanie zawału, jak się zorientuje że na benzynie jechał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc ten zasięg jest dużo bardziej teoretyczny niż wltp
@Ligniperdus: nie, bo ja nikomu nie wmawiam że MPK jest jakąkolwiek sensowną alternatywą dla każdego
nie przejedziesz każdym EV, jakieś Zoe czy Leaf odpadają, ale teslą spokojnie. Ty oczywiście jechałeś MPK?
@assninja: a ja niby tak? gdzie to wyczytałeś :)
aaa no to super, idę jutro po teslę która kosztuje ze 4-5x więcej niż mój trasowy dieselek, tam żebym następnym razem jak pojadę gdzieś dalej (a zdarza mi się) to będzę
@DRESIARZZ : jakiś Nobel Ci się należy za obalenie praw fizyki
@Ligniperdus: ty chyba dawno cen nowych aut nie sprawdzałeś.
W skali roku dłużej twój dieselek stoi na stacjach niż tesla, bo ta się ładuje gdy śpię :)