Wpis z mikrobloga

... the Menga-fpv M688, a cutting-edge FPV drone meticulously crafted by Menga FPS’s engineers for the exhilarating live broadcast. This 6-inch powerhouse boasts eight motors and operates on a high-voltage 8s system, ensuring it ascends to new heights of performance. With precision engineering and aerodynamic finesse, the M688 is set to capture every thrilling moment, providing viewers with unparalleled perspectives from the sky. Get ready to experience the FIS World Cup
  • Odpowiedz
@Grubogruby: a czego szukasz - ramy, systemu do transmisji video? jeśli chodzi o ramę to pewnie szukasz "X8" (słowo klucz), np. iflight ma takiego na 8", pewnie na mniejsze śmigło też gdzieś znajdziesz
  • Odpowiedz
  • 0
@sirgorn: rama pod build, który będzie charakteryzował sie zwinnością jak najbliższą do 5" przy większej masie (możliwy system transmisji) i przy okazji nie będzie zżerało baterii na gonieniu jak będę spóźniony za drifterem.

Narazie się próbuje zorientować czy jest to wykonalne z normalnym budżetem :)
  • Odpowiedz
@Grubogruby: ja nie mam pojęcia - nie latam takimi sprzętami, musiałbyś sobie popatrzeć czym inni latają. Najczęściej jednak jak widzę na insta, jak gonią wozy to widzę jakieś 5" z gopro, ewentualnie 7" jak są jakieś szybsze wozy bo dużo większa prędkość przelotowa jest, a jak nie to DIY "rakieta" jak ten ziomek od red bulla
  • Odpowiedz
  • 0
@sirgorn: ja latam 5" z GP ale przez swój styl latania i szybsze tory mam tak, że bateria mi spada poniżej 21V/ 3.5V (na starcie gdy trzeba gonić) i większość ruchów robię w ciemno za kierowcą żeby być w stanie się z nim matchować. Stąd też pomysł żeby zbudować na ten sezon coś co da mi więcej zapasu mocy ale nie uwali zwinności. Plus ewentualnie będzie w stanie dźwignąć dodatkowy
  • Odpowiedz