Aktywne Wpisy
WielkiNos +35
Panowie co was powstrzymuje żeby się tak ubierać?
#modameska #pytaniedoniebieskichpaskow #logikaniebieskichpaskow
#modameska #pytaniedoniebieskichpaskow #logikaniebieskichpaskow
Zoriuszka +335
Wydaje mi się iż powoli wychodzimy z ery mediów społecznościowych. Każda kolejna platforma jest obecnie cieniem dawnej siebie, i mimo iż może nawet posiada liczby (które w większości z nich rok rocznie lecą i tak na łeb), tak poziom tam prezentowany dawno już sięgnął dna.
#twitter - 90% contentu to wyzywanie jednych przez drugich. Wszystko oparte jest na kręceniu nienawiści między grupami społecznymi. Promowane przez algorytm posty to albo zwidy alkoholowe
#twitter - 90% contentu to wyzywanie jednych przez drugich. Wszystko oparte jest na kręceniu nienawiści między grupami społecznymi. Promowane przez algorytm posty to albo zwidy alkoholowe
#warszawa #imigranci
Mieszkam obok osiedla Za Żelazną Bramą, które swego czasu było nazywane "Vietnam Town", znam wielu wietnamczyków, z wieloma chodziłem do szkoły i wszyscy dobrze mówili po polsku, ci młodzi co już tutaj się urodzili, normalnie studiowali, robią kariery. Starsi ciągle prowadzą te swoje małe biznesy, ale jeszcze nie spotkałem wietnamczyka, który nie mówi choć trochę po polsku.
A ty uważasz, że Wietnamczycy się nie asymilują? A kojarzysz, kto był zwycięzcą jednej z edycji polskiego MasterChefa? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tymczasem spotykałem Ukraińców mieszkających 3 lata w Polsce i wciąż naparzającym do mnie czystym rosyjskim, bez najmniejszej nawet próby wtrącenia choć minimum polszczyzny, i jeszcze oczekując, że ich rozumiem.
@aa-aa: przesada. Wszytko zależy od liczebności.
Nie zasymilowane grupy społeczne żyjące w obrębie jednego kraju to tykającą b---a.
Tu i teraz jest miło i przyjemnie ale podział kulturowy można wykorzystać na wiele sposobów.
Zbyt wąsko patrzysz na grupy etniczne i z pewnością bez kontekstu na bezpieczeństwo.
@aa-aa: racja. W przypadku turasow mieli nadzieję, że proces przebiegnie szybciej