✨️ Obserwuj #mirkoanonim Usunąłem tu konto, więc nie wrzucę znaleziska, ale dla tematów demograficznych poświęcam się i wrzucam z anonima. Zanosi się, że na 2024 Polska będzie miała najgorszą dzietność w Europie. Obecnie jest to 1.1 jak widać. Ciekawe kiedy TFR tgeo narodu spadnie poniżej 1.0, może jak dopompujemy deweloperom to się polepszy?
Anonim (nie OP): @programista15cm g---o nie drugi próg. Zapominasz freelancerów spoza IT czy patomolochy skarbu państwa, gdzie zakazane śmieciówki zamieniono na obowiązkowe B2B.
Anonim (nie OP): Demografia? Sama mieszkałam do 30 z bardzo toksycznymi rodzicami. Dlatego zawsze mnie śmieszy jak idioci piszą, że warunki mieszkaniowe nie mają znaczenia i kiedyś to w jednej izbie mieszkało kilka pokoleń (dzieci, rodzice, dziadkowie) i było dobrze i dzieci się rodziły. Ciekawe czy jakby mieszkali z moją matką drącą mordę o byle guano to też by tak się mądrzyli. Czemu się nie wyprowadziłam? Nie miałam gdzie i za
@mirko_anonim: ktoś tu w ogóle planuje przyszłość? Póki co młodzi zwykli ludzie w tym kraju walczą o przetrwanie typu dach nad głową, bo ich nie stać na mieszkanie, a co dopiero myślenie o dzieciach. Dzietność to tu będzie jak więcej hindi czy bieda islam przyjedzie, na pewno nie wśród Polaków, bo kto by chciał tak żyć, walczyć o normalny byt, a później jeszcze pilnować dzieciaków, jak masz z-------l w pracy!?
@SkrytyZolw: nie zgadzam się, problemy demograficzne Polski, Finlandii, Hiszpanii czy innych krajów UE mają tę samą przyczynę, jakimiś tam niuansami małymi mogą się różnić, ale zasadniczo problem jest ten sam.
pokolenie 90' nawet nie dostało szansy na godne życie w Polsce
@Vampire007: bzdura, zlote lata Polski to tak okolice 2017 (bylismy juz dosc bogaci a jeszcze inflacja nas nie dotknela), kto szybko sie ogarnial zamiast balowac na studiach, na ktore poszedl tylko w celu przedluzenia mlodosci to zdazyl sobie w miare uporzadkowac finanse
Usunąłem tu konto, więc nie wrzucę znaleziska, ale dla tematów demograficznych poświęcam się i wrzucam z anonima. Zanosi się, że na 2024 Polska będzie miała najgorszą dzietność w Europie. Obecnie jest to 1.1 jak widać. Ciekawe kiedy TFR tgeo narodu spadnie poniżej 1.0, może jak dopompujemy deweloperom to się polepszy?
#nieruchomosci #demografia #ekonomia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: total-fertility-rate-in-europe-2023-4-data-v0-75tkkqth5kzc1
Pobierz─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Nic lepszego już dzisiaj nie przeczytam XDDDD
@Vampire007: bzdura, zlote lata Polski to tak okolice 2017 (bylismy juz dosc bogaci a jeszcze inflacja nas nie dotknela), kto szybko sie ogarnial zamiast balowac na studiach, na ktore poszedl tylko w celu przedluzenia mlodosci to zdazyl sobie w miare uporzadkowac finanse