Aktywne Wpisy

Soothsayer +429
czasem sobie patrzę ile rzeczy s----------m przy wykańczaniu mieszkania i sobie myślę kurcze może jednak lepiej było ekipę wziąć, ale potem wchodzę do łazienki, która była cała robiona przez fachowca i która jest najbardziej s---------a ze wszystkiego w tym mieszkaniu
ElPrimo +15
Na dole widzimy ogra, którego twarz została zdewastowana przez nieumiejętne używanie sterydów, zero powodzenia u kobiet, wygląd bliski do 50 latka zamiast 25, każdy mijający go ma go za cwierćinteligenta, ilość skóry na twarzy wywołanej przez toksyny: 10kg
Natomiast na górze widzimy estetycznego boga z tym samym rocznikiem w dowodzie, umiejętne używanie sterydów, niezaplacenie wyglądem ogra za mięśnie, zdrowy wygląd i jest inteligentny, ma powodzenie u kobiet. Widać, że chłop który był
Natomiast na górze widzimy estetycznego boga z tym samym rocznikiem w dowodzie, umiejętne używanie sterydów, niezaplacenie wyglądem ogra za mięśnie, zdrowy wygląd i jest inteligentny, ma powodzenie u kobiet. Widać, że chłop który był
źródło: IMG_6267
Pobierz

Usunąłem tu konto, więc nie wrzucę znaleziska, ale dla tematów demograficznych poświęcam się i wrzucam z anonima. Zanosi się, że na 2024 Polska będzie miała najgorszą dzietność w Europie. Obecnie jest to 1.1 jak widać. Ciekawe kiedy TFR tgeo narodu spadnie poniżej 1.0, może jak dopompujemy deweloperom to się polepszy?
#nieruchomosci #demografia #ekonomia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: total-fertility-rate-in-europe-2023-4-data-v0-75tkkqth5kzc1
Pobierz@chromypies: ja bym powiedział, że nie ma to żadnego znaczenia. zawsze słysząc dzietność na pierwszym miejscu widziałem problemy w dobieraniu się w parę i budowanie związków. Potem dopiero czy kogoś stać na dzieci czy nie. a przez lata wielu osobom to w niczym nie przeszkadzało i nie przeszkadza dalej, bo większość dzieciatych podejmuje decyzje lekkomyślnie w stylu
Ale bzdura :) Polacy to najbardziej zapracowany naród w Europie, i ten "dobrobyt" wynika z tego, że poświęca się większość czasu na studia/pracę, gdzie już nie ma zwyczajnie przestrzeni na
@mru_mru: minimalna pensja jest taka sama dla całego kraju czyli 3,2K na rękę, natomiast w dużym mieście praktycznie nie ma ofert za minimalną i większość ofert zaczyna się w okolicach 4K na rękę
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
@Bertoos: w dużych miastach też wszyscy chcą pracować przy biurku, a nikt fizycznie, nawet kosztem wysokości pensji, np. kierowców autobusów miejskich gdzie pensja wynosi 5K na rękę muszą sprowadzać z Pakistanu, nie ma chętnych polaków pomimo, że oferują kurs na prawo jazdy na autobus
Komentarz usunięty przez autora
@mru_mru: tu się muszę zgodzić, cęsto w pracach biurowych oferują minimalną, natomiast do innych prac nie wymagających kwalifikacji jak np. pracownik dyskontu w dużych miastach na start są okolice 4K
Ja mam zamiar zaryzykować, dla mnie koszt alternatywny jest po prostu zbyt wysoki. Niektórzy najwyraźniej inaczej szacują, więc można powiedzieć, że selekcja naturalna nadal działa, choć w specyficzny sposób ¯\(ツ)/¯
tylko jest to prawnie bardziej kolorowo zaprezentowane
Przez Bismarcka nie trzeba mieć dzieci zeby jakoś przeżyć starość
Gumki i antykoncepcja powoduje ze mało juz wpadek
Ludzie