Aktywne Wpisy
![noipmezc](https://wykop.pl/cdn/c0834752/5d7654f63cfa7382ba61a3c58c179da389c0b2712a31b3da16af0288b1d763ea,q60.png)
noipmezc +11
giga komare wlecial mi dzis na chate i #!$%@? go na #!$%@?
![noipmezc - giga komare wlecial mi dzis na chate i #!$%@? go na #!$%@?](https://wykop.pl/cdn/c3201142/13f43c01ae4d449034290bec37052f46434149a9605287f027c137cb417bda8c,w150.jpg)
źródło: 441995812_302610146152902_5315165680913418069_n
Pobierz![Lambo994](https://wykop.pl/cdn/c0834752/7da87fba014336fa13af17982e3090125db6e472b03c208fb56c5cf81903b44e,q60.png)
Lambo994 +115
Za nieco ponad godzinę cisza wyborcza, więc na koniec przypominam. Nie pójście na wybory przez osoby rozsądne, umiarkowane, nie do końca zadowolone z pierwszych pół roku rządów koalicji 15 X, to nic innego jak pośrednie wsparcie Konfede-PiS-u. PiS-u który jako Polacy odsunęliśmy od władzy w kraju dzięki ogromnej mobilizacji 8-miesięcy temu. Przytoczę słynne i bardzo trafne również do obecnej sytuacji słowa z 2011 roku - ONI PÓJDĄ NA WYBORY. Rząd nie jest
![Lambo994 - Za nieco ponad godzinę cisza wyborcza, więc na koniec przypominam. Nie pój...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/44c237c1d8d5a3a135edc6ef6d232446dd881f6971f38a2900f92875494be1d8,w150.png?author=Lambo994&auth=8dada1d9971f68368075acd15df54618)
źródło: image
Pobierz
#pasta #makaron #sniadanie #jedzzwykopem #gotujzwykopem #kuchniawloska
źródło: IMG_5828
Pobierz@Marakuja: nic nie zmienili, tylko ludzie w śmietanowych państwach się dowiedzieli że jedzą śmietanowe gówno a nie carbonarę
1)
The History of Carbonara Pasta
The protectiveness surrounding the carbonara might lead one to think that the recipe is written in stone and hasn’t changed since its inception, but that’s far from the truth! The recorded history of the dish is actually quite recent, and the pasta underwent a ton of changes over the years. Even some of the “carbonara sins” of today were once normal aspects of the
mało tego, ja nie muszę nawet nic czytać, bo na codzień pracuję z włochami, myślisz
Maestro Gualtiero Marchesi himself in 1989 recommended preparing Carbonara using a quarter of a liter of cream for 400 grams of spaghetti.
@demimka w linku, ktory dałeś jest źródło [23], ktore mówi wprost:
Carbonara's origins and recipe are hotly debated; many Italians consider adding cream "sacrilege", though it was
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzNa grupach kulinarnych nie ma nic gorszego niż #!$%@? obrońcy oryginalnej carbonary. Te zjeby zachowują się jakby sami pracowali we włoskich kopalniach co najmniej 40 lat. I po ciemku pod ziemią mieszali jaja z makaronem o temperaturze nie przekraczającej 58 stopni. #!$%@? boczek, źle. Ma być #!$%@? pancetta dojrzewająca w słońcu północnych Włoch, smagana wiatrem wiejącym z alp. Przynajmniej tak Ci się wydaje, dopóki jednego #!$%@? nie zastąpi
@kujukuju: Same żółtka. Białka się ścinają wcześniej, więc ciężko uniknąć jajecznicy.
Właśnie miałem o to samo pytac, ja robie tak że na 2/3 zoltka daje jedno całe jajko, jakoś bardziej mi kremowa wychodzi i wcale nie mam problemu z wcześniej ścinającym się białkiem bo przed dodaniem do makaronu wstępnie obrabiam termicznie i dodaje już jednolitą pastę z jajek, pecorino i tłuszczu z guanciale.
Pozdro makaronowe świry
@demimka: Kurde, ja najgorszą w życiu carbonarę jadłem w sycylijskiej knajpie w Paryżu xD może oni sabotują kuchnię środkowych Włoch