Aktywne Wpisy
reventon +670
Mamy najfajniejsze #wszystkichswietych #1listopada w Europie jeśli nie na świecie, i nawet z tym nie dilujcie. Mimo że od lat nam wmawiano że powinniśmy się wstydzić "smutnego" święta, bo przecież gdzie indziej się tak świetnie bawią na #halloween...
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
grzes1290 +202
#alkoholizm
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
Nie budujta państwowych, bo za komuny się nie udało. To technologia w tym kraju nieosiągalna - wybudować bloki na płaskiej jak stół powierzchni w kraju z umiarkowanym klimatem, bez trzęsień ziemi.
Nie budujcie, bo to potrafiom tylko deweloperzy, czyli często zarobieni, brzuchaci kombinatorzy, co wykręcili kapitał na latach 90. Nie rupmy im komkurencji, bo sie nie łuda.
#nieruchomosci #rzeczpospolita #media
@thorgoth: Serio nie widzisz różnicy między samochodem, do którego trzeba mieć technologię i know-how, a blokiem mieszkalnym, który polega zasadniczo na układaniu cegieł w górę i ludzie robią to nawet samodzielnie, tzw. systemem gospodarczym XD
Mieszkania komunalne to pomysł tak zły jak centralnie sterowana gospodarka. Nie, nie tylko fakt że to już było i nie wyszło o tym świadczy
@thorgoth: komunalnych czy nie komunalnych to jednak Chińczyk pchał hajs w elektryki i to teraz cały świat prosi ich o technologię. Wybudowanie bloku to nie jest technologia kosmiczna. Trzeba mieć trochę kasy i działkę nic więcej.
@MxS89: rządzą podstawowe i elementarne dla każdego zdrowego rynku prawa podaży i popytu. Jeżeli popyt przewyższa podaż to jest drogo.
Nigdy i nigdzie nie osiągniesz sytuacji gdy towar który jest deficytowy i nie da się go importować będzie tani i dostępny dla każdego mariusza.
To niestety mocny argument ¯\(ツ)/¯
Jak widzisz nie chodzi o jakąś technologię z kosmosu, tylko zapewniania na przyzwoitym poziomie pewnych usług podstawowych jak transport i dach nad głową. Nie stać cię na auto to masz komunikację
Budowa domów to tak jak @mickpl zauważył układanie kostek na kupę.
Jak to możliwe, że udało się "narodowe" stadiony wbudować wytłumacz mi?
A jak to się stało że gospodarka komunistyczna nie wypaliła 46284 razy ale ludzie wciąż wierzą że za 46285 razem wypali, powiedz mi?
Nie stać mnie żeby wam wybudować mieszkania z moich podatków, sorry¯\(ツ)/¯
@thorgoth:
gospodarka komunistyczna != państwowe budownictwo.
To będzie stać, żeby dojeżdżać do lekarza x km, czy wozić dzieci do szkoły x km.