✨️ Obserwuj #mirkoanonim Zgodnie z moją umową mam 4 dni pracy zdalnej i jeden dzień lokalnie
Akurat tak się składa, że 2 maja według harmonogramu pracuję zdalnie Dzisiaj jednak z samego rana dostaliśmy info od szefostwa, że albo tego 2 maja bierzemy urlop, albo przyjeżdżamy do pracy - bo w tym dniu nie wyrażają zgody abyśmy pracowali zdalnie (nawet jak ktoś ma ją w harmonogramie) ¯\(ツ)/¯
Czy pracodawca może wymuszać na mnie wzięcie urlopu i zabraniać mi formy pracy, którą mam ustaloną w harmonogramie? #praca #pracbaza
@mirko_anonim: A nie pomyślałeś, że ten cały extra-turbo-boss zmieni harmonogram i całą załogę stacjonarnie będzie chciał przywitać w zakładzie pod kątem zrobienia tajnej narady w stylu: fajnie, że wpadłeś. Nie wygrasz z nim, a jak jeszcze masz zaległy urlop to tym bardziej będziesz go musiał jeśli nie chcesz iść do prac-bazy wykorzystać. Regulaminy i kodeks pracy są fajne jak jesteś zastępcą bossa, ale jak jesteś 3 szereg to lepiej ten
Anonim (nie OP): Pracodawca według kodeksu pracy może wszystko, wystarczy że stwierdzi że tego wymagał i nie było zagrożenia życia i zdrowia, przeglądnij se kodeks pracy, niema nic tam o wolności którą sugerujesz.
Anonim (nie OP): 2 maja pracujesz zdalnie i w-------o, tak miałeś w harmonogramie i tak sobie zaplanowałeś i basta. Przecież to normalne że ludzie chcą sobie zaplanować długi weekend i pracować zdalnie np z działki/domku letniskowego, pojechać na swoją ojczystą wieś do rodziców ogarną ogród etc. A zmienianie harmonogramu teraz kiedy de facto długi weekend już trwa jest niepoważne.
tylko pilnuj żeby tego dnia być zalogowanym w systemie tyle ile trzeba,
Zgodnie z moją umową mam 4 dni pracy zdalnej i jeden dzień lokalnie
Akurat tak się składa, że 2 maja według harmonogramu pracuję zdalnie
Dzisiaj jednak z samego rana dostaliśmy info od szefostwa, że albo tego 2 maja bierzemy urlop, albo przyjeżdżamy do pracy - bo w tym dniu nie wyrażają zgody abyśmy pracowali zdalnie (nawet jak ktoś ma ją w harmonogramie) ¯\(ツ)/¯
Czy pracodawca może wymuszać na mnie wzięcie urlopu i zabraniać mi formy pracy, którą mam ustaloną w harmonogramie?
#praca #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@Sylwiusz89: gotowanie żaby w praktyce xD
tylko pilnuj żeby tego dnia być zalogowanym w systemie tyle ile trzeba,