Aktywne Wpisy
Duza-fajka +553
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
ZygmuntJedyny +21
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#p0lka #p0lki #pieklokobiet #pieklomezczyzn #polska #humor #bekazlewactwa
Wage gap jest w Polsce minimalny, a jedyną różnicą w zarobkach jest to, że chłopy po prostu więcej poświęcają czasu na pracę. Czyli wyrabiają więcej nadgodzin = więcej hajsu.
Kim trzeba być, żeby takie pierdoły
@G06DbT: P0lką xD
@wykopowicz_ka: najwidoczniej.
Wyprosilbym z domu gdyby moja takie bzdury opowiadała a na dodatek to publikowała w sieci.
Dopóki ludzie bedą brali wiedzę i formowali życiowe postawy na bazie filmików z socialmediów dopóty będzie można łatwo dzielić społeczeństwo...
kto na tym korzysta?
To nawet nie jest kwestia nadgodzin, kobieta jak się dobrze ustawi to potrafi w związku z dzieckiem zrobić sobie baardzo długą przerwę w karierze. Oczywiście nie darmową, bo system jej za to płaci a pracodawca musi trzymać jej
@G06DbT: To nie jest wage gap. Wage gap byłby tylko wtedy, gdy za tą samą pracę, mężczyzna dostawałby więcej z samego faktu bycia mężczyzną. Od lat nikt mi nie pokazał nawet jednego przykładu.
Według mnie wage gap w Polsce jest ujemny
@BiggerJapanTapczan: ale głupota to jest kwestia dość powszechna i nikt nie musi na tym korzystać, nikt tego wielce nie planuje, ludzie nie są super zmanipulowani - są zwyczajnie głupi ¯\(ツ)/¯