Aktywne Wpisy
pogodny_mis65 +213
TavarishPiesov +419
No i nastał weekend przedświąteczny, a wiemy co to dla większości z nas oznacza. Kulminacja z--------u, sprzątanie, zakupy, gotowanie bigosu. Dlatego pamiętajcie żeby zacząć dzień odpowiednią dawką energii. Jest już 11 więc otworzyli mój ulubiony bar mleczny - Zahir.
Na popitkę polecam coś ze świąteczną nutą smakową - Żołądkowa RUDA.
Pamiętajcie, jak prosicie w sklepie dwieście Żołądkowej RUDEJ a kelnerka nie wie o co biega - zmieńcie sklep, bo ona pewnie też
Na popitkę polecam coś ze świąteczną nutą smakową - Żołądkowa RUDA.
Pamiętajcie, jak prosicie w sklepie dwieście Żołądkowej RUDEJ a kelnerka nie wie o co biega - zmieńcie sklep, bo ona pewnie też
Mercedes CLA 250 Schooting Brake 4matic 2020r. 2.0 benzyna 224KM, skrzynia 7G-Tronic Pakiet AMG, doposażony we wszystkie opcje jakie tylko były. Przebieg 120tys.
Samochod mam od swojego szefa, więc znam całkowitą jego historie. Miał mała przygodę z tyłu (dostałem jakis certyfikat naprawy)
Co prawda samochód był w wynajmie, ale szefu nie szczędził grosza. Od księgowej mogłem wygrzebać sobie wszystkie faktury i np wynika z nich, że Olej zmieniany co 10tys na 5w30 (producent zaleca co 30tys oraz 0W20).
Cenę dostałem bardzo atrakcyjną... ale wypada w tym momencie zrobić spory serwis. I teraz dla ciekawskich zrobilem wlasnie juz zakupy i podliczyłem ile kosztuje taka przyjemność na dobrych częściach w sumie zadbanym 4 latku zaraz po zakupie. Wszystko zrobię sobie w tygodniu w domu, oprócz wymiany oleju w skrzynii.
1. Olej Millers 5w30 - 6l - 313.40zl
2. Filtr oleju Mann 32zl
3. Filtr powietrza Mann 92zl
4. Filtr kabinowy Hengst 75zl
5. Olej w skrzynii + usługa wymiany - 1300zl
6. Olej dyfra - 1l - 97zł Ravenol 75w85
7. Świece Bosch - komplet 171zl
8. Czujnik zużycia klocków -TRW - 15zl (szefowi jakieś 2miesiące temu wyskoczył komunikat o zużytych klockach, więc wiedzial, że i tak mi go sprzedaje, to podjechał do jakiegoś mechaniora niedaleko siebie, żeby wymienili jeszcze klocki. Klocki może i wymienione na Quaro, no ale że z czujnika zużycia to została tylko wtyczka z dwoma gołymi kablami, a Ci gadają, że blad swieci, bo nie mają komputera, żeby go skasować)
9. Rejestracja - 66.50zl
Poza tym opony letnie ostatni sezon i moze trzeba bedzie wczesniej wrzucic nowe, oraz tarcze z przodu 1-1,5mm do minimum. Znam siebie i pewnie za 2-3 miesiace wypieprzę obie rzeczy, bo mnie będzie drażnić, wiec 4x Hankook K127 225/45/R18 - 4x 530zł plus wymiana 180zl (dostałem komplet drugich alufelg), tarcze ATE 2x 325zl klocki ATE 250zl
Razem na już 2095zl, Do tego dokładam jeszcze ubezpieczenie AC za 3692zł i 4pak Łomży przy robocie.
Jeśli dojdą opony i tarcze, to na start mamy:
9070zł
Może to i dużo może i nie. W sumie to tylko jak dla mnie zwykły serwis pozakupowy bez robocizny. Bylem przygotowany na takie koszta. Jak jest jakiś Mirek co ogarnia ceny, chętnie bym poznał ile by doszlo za robociznę.
Idę kręcić kilometry, bo mój Avensis T25 w LPG i #starelwisko teraz sobie chwilkę odpoczną ode mnie :) See you later crocodile!
#motoryzacja #chwalesie #mercedes
No cóż 127k trzeba było wyrzucić. Może inaczej... około 70% wpłacam, a resztę sobie mam z księgowa rozliczać jak tam chce. Ja jestem zadowolony ( ͡º ͜ʖ͡º)
@ladzik ooo elegancko. Jakieś problemy? Który motor?
Wychodze z założenia, że skoro OPa stać na cla to też stać na opony
To naprawdę wielki sukces w tych czasach, gratuluję!
@Adrimi to nie CLA 45 gdzie pewnie obowiązkowe jest wrzucenie P- Zero. ( ͡º ͜ʖ͡º) miałem już kiedyś hankooki na 17 i byly bardzo dobre moim zdaniem. Reszta gratów już w garazu ¯_(ツ)_/¯
#angielskiztuskiem #gimbynieznajo za takie ranienie historii to jedynie