Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: jeśli jest tak źle to leki są konieczne, depresja sama z siebie nie minie. Rozumiem, że masz z antydepresantami złe doświadczenia, ale może trzeba otwarcie pogadać z lekarzem i niech zaproponuje jakieś inne? No a rozstanie w takim momencie tym bardziej nie wydaje mi się dobrym pomysłem, jednak dobrze mieć przy sobie kogoś kto chociaż trochę normalności zapewnia i jest przy Tobie, choć może w tej chwili wydaje Ci
  • Odpowiedz
Dzisiaj czuję się brzydka jak szczur,

@mirko_anonim: piszesz że ledwo masz siłę umyć zęby, a potem że siedzisz i martwisz się swoim wyglądem? ja jak leże bez sił rozłożony przez gorączkę to takie przemyślenia byłyby ostatnim czym bym sobie glowe zajmował.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: osoby z depresją żyją w innym świecie. Paradoksalnie widzą wszystko dużo bardziej realnie bez upiększeń życzeniowych. Z tego powodu zdrowi nie rozumieją ciebie a ty zdrowych. Kontakt z nimi będzie męczący. Nie wiem czy izolacja od wszystkich to dobry pomysł ale jeśli nie chcesz być w związku to nie zmuszaj się. Ten facet i tak chyba za bardzo nie wspiera cie w tej chorobie i nie próbuje zrozumieć co
  • Odpowiedz
@mirko_anonim zmień leki na inne. Czesto trzeba przetestować kilka różnych zanim się trafi na ten spoko. Leki złagodzą objawy i łatwiej Ci będzie też być w psychoterapii. Co do chłopaka to może mu powiedz to co tu napisałaś (pomijając fragment o zrywaniu). Bo on może nie rozumie depresji i jak ona wpływa na Ciebie. Możesz też na terapii poprosić by terapeuta Ci pomógł w tym by chłopak zrozumiał co się z
  • Odpowiedz