Wpis z mikrobloga

#serial #fallout #amazon #falloutserial #serialfallout #seriale

Wiem, wiem. Nie ma co porównywać tych dwóch światów. Klimat Fallout 1 i 2 wzorowany na Mad Max jest dla starców. Teraz idzie nowe, bardziej kolorowe, z wodotryskami, wyrzutnią śmieci i nachalną poprawnością polityczną. OK - spoko. Jednakże:
Fabuła jest prosta i bardzo naiwna.
Dialogi i sceny są tak żenujące, że trzeba pałzować i iść na spacer.
Po niektórych aktorach widać, że zostali tam wepchnięci i ucharakteryzowani na siłę.
Nawet aktor z "LOST" mnie zawiódł bo stracił na swojej demonicznej tajemniczości.
Praca kamery w ogóle nie stara się akcentować tego co dzieje się na ekranie.
Humor...nawet ten sytuacyjny niech sobie odpuszczą bo nie UMNIOM.
Muzyka? Oglądałem dwa odcinki i nawet nie pamiętam czy jest w tym serialu.

Być może zmuszę się jeszcze na oglądnięcie kilku odcinków chociaż czytałem, że wielu ludzi uważa go za coraz nudniejszy.
buddookan - #serial #fallout #amazon #falloutserial #serialfallout #seriale

Wiem, wi...

źródło: fallout_plakat

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@buddookan: ja dzisiaj siadam do reszty. Po pierwszym odcinku mocna podjarka bo w sumie to uwielbiam gry. Ale teraz chce się temu przyjrzeć z chłodną głową. Bo właśnie widzę że są ludzie którzy narzekają na nudę i taką trywialność całej historii
  • Odpowiedz
  • 1
@szalonyfranek79: Podejrzewam, tylko w tym rzecz że serial jest tak skonstruowany, że nie zachęca do dalszego oglądania. Brakuje mu tej nutki tajemniczości czy łączenia wątków w płynny i logiczny ciąg. To tak jakbyś rozmawiał z jakimś chaotycznie sepleniącym kolesiem i zmuszał się do jego słuchania bo ktoś ci powiedział że jego historia na końcu być może ma jakiś sens.
  • Odpowiedz
@buddookan: genialny soundtrack z gier, z lat 50, a ty piszesz, że muzyki nie pamiętasz
Reszty nawet nie ma co komentować, po pytaniach widać, że przerasta cię zrozumienie fabuły prostej jak budowa cepa
Weź lepiej odpal sobie inny serial i nie zaśmiecaj tagu
  • Odpowiedz
  • 0
@buddookan przecież mad max o------l się na jeździe autem i banalnej fabule tutaj mamy całkiem inny wątek aha i pod kopułą gromu to już nie kanoniczny mad max
  • Odpowiedz
@buddookan: w końcu udało mi się obejrzeć. Osobiście uważam że serial jest bardzo dobry, mimo że w jakimś stopniu rozumiem Twoje argumenty i uważam że po części możesz mieć racje. To ja daję mocne 8/10 i czekam na więcej
  • Odpowiedz