Aktywne Wpisy
jmuhha +10
Kim zostali wasi klasowi kujoni?
Czy dziś faktycznie mają najlepsze domy, zawody i rodziny?
Czy dziś faktycznie mają najlepsze domy, zawody i rodziny?
mk321 +88
#netflix #lgbt #lewactwo #the100
- "Netflix specjalnie robi filmy o gejach, żeby programować społeczeństwo."
- "Co ty, głupi jesteś? Przecież od obejrzenia filmu nikt się nie stanie homo."
Tymczasem na Reddicie, w pytaniach do lesbijek, jak się dowiedzialy, że są lesbijkami: bo obejrzały serial, w którym były lesbijki.
- "Netflix specjalnie robi filmy o gejach, żeby programować społeczeństwo."
- "Co ty, głupi jesteś? Przecież od obejrzenia filmu nikt się nie stanie homo."
Tymczasem na Reddicie, w pytaniach do lesbijek, jak się dowiedzialy, że są lesbijkami: bo obejrzały serial, w którym były lesbijki.
Mireczki czy jest tu ktoś kto żyje w Szwajcarii? Mam kwalifikacje, które pozwalałyby mi na podjęcie pracy tam, w zawodzie technicznym.
Obecnie w PL pracuje na stanowisku managerskim z pensją około 13 000 PLN netto.
Zastanawiam się nad Szwajcarią głównie przez to, że mam małego niemowlaka w domu i myślę, że ten kierunek jest bezpieczniejszy na przyszłość dla córki, a także bardziej atrakcyjny pod katem szkolnictwa itd. (córka ma 5 miesięcy).
A z racji zawodu i kwalifikacji, które mam jak najbardziej mogę dostać tam pracę, więc ten kierunek jest kuszący w przeciwieństwie do reszty Europy
Ile Waszym zdaniem należałoby zarabiać w CHF, aby poziom życia w Szwajcarii był dla mnie porównywalny/lepszy do Polskiej pensji aktualnie?
Mieszkam w powiatowym, rata kredytu na mieszkanie pochłania mi ok. 2300 miesięcznie.
Z góry dziekuje za pomoc
#emigracja #gownowpis #pracbaza #rodzicielstwo
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ale tak po prostu przyjeżdżając z PL, to widzę parę przykładów, że obniżyli wymagania.
Na pewno jak masz już ofertę pracy, to będzie wyglądać to inaczej.
Nie mieszkam W Szwajcarii więc, ale spędziłęm trochę czasu na emigracji i ostatnio riserczowałem Szwajcarię rozważając czy opłaca się tam uderzać.
Myślę, że po pierwsze to na pewno twoja żona musi znaleźć pracę. Jeśli tylko ty masz utrzymać żonę, mieszkanie i dziecko to szału nie będzie.