Aktywne Wpisy
wiemjuzteraz +151
Ostatki #ogrodnictwo #uprawiajzwykopem #domowasuszarnia #hobby #papryczki #chilihead #gotujzwykopem #polskiedomy
NarkotykowyBaron +22
Pozdro, ja to najczesciej wege, ale se zrobiłem spaghetti miesne i jest pyszniutkie ♡
#gotujzwykopem #obiadove #brudaszpodkarpacia #jedzenie
#gotujzwykopem #obiadove #brudaszpodkarpacia #jedzenie
O dobrych latach 90 może tylko napisać osoba urodzona w okolicach 2000-2005 roku xD
Każda osoba po 30 wie, że to momentami były jeszcze gorsze czasy niż komuna. Horror Polaków związany ze przemianami gospodarczymi, skrajną biedą, bezrobociem, gdzie ludzie nie znali pojęcia karta kredytowa tylko "zeszyt" w osiedlowym sklepie, bezprawie, na ulicy powszechne krojenie przez patologie. O korupcji nawet nie chce mi się rozpisywać, coś jak obecna Ukraina.
O kredycie wtedy nikt nie słyszał bo zwykły Kowalski martwił się jedynie czy będzie za co dzieci nakarmić.
i to sa tez ludzie ktorzy przynajmniej w czesci dostali lokum od panstwa i mieli sensowne opcje emigracyjne, jeszcze tak 5-6 lat temu wyjazd do tej holandii na truskawki byl duzo lepszym rozwiazaniem niz praca w typowym
@niewiemjakiwybrac: a gdzie tam napisałem o dobrych latach 90 komuchu XD
Patrzysz lokalnie, że były jakieś patusy i kradzieże, no super tylko patusy poszły do więzienia, wyjechały albo zgineli. Okazje z tamtych czasów nie wrócą. Masz przykłady
1. Bańka dotcom - kreowanie się internetu, co za tym idzie, wszystkie usługi od telcom, po budowlanke bo trzeba kabel podłączyć
2.
Zajebiste czasy polecam