Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 210
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tojapaweu: To jest dzikie zwierzę więc nawet gdybyś chciał, to nie dasz rady go udomowić.

Skontaktowałbym się z kimś kto się na tym zna, moja pierwsza myśl to jakiś azyl dla świń typu https://www.chrumkowo.pl/

Strzelam, że prawidłowa kolejność postępowania to
1. Upewnienie się, że jest zdrowy i poradzi sobie
  • Odpowiedz
@tojapaweu: czy ja dobrze rozumiem, że twoja różowa spędzała święta z rodzicami, a ty zostałeś sam w domu, podczas gdy wasz związek jest na tyle dojrzały, że mieszkacie razem?
  • Odpowiedz
@tojapaweu: dzika da się oswoić, dorosły zachowuje się trochę jak pies. Biega za tobą, lubi drapanie itd. ale średnio toleruje psy. Przede wszystkim trzymanie dzikich zwierząt jest nielegalne, nawet jak jesteś rolasem i masz ku temu warunki. więc... Jeśli to nie bajt zadzwoń do gminy, pokieruja co dalej robić
  • Odpowiedz
  • 142
tak serio, to jak go teraz wyrzucisz, to matka go nie przyjmie,

@njdnsjdnjs: zawsze mnie dziwi jak dorosła osoba powtarza kłamstewka, które rodzice mówią małym dzieciom...

Możesz perfumami z biedry wypryskać tego dzika, a matka i tak go przyjmie, bez
  • Odpowiedz
@tojapaweu ponoć wśród loch powszechne jest, że przygarniają porzucone oseski, nawet jeśli nie są biologiczną matką. Ale lepiej się skontaktować z fundacją, żeby mieć pewność że maluch będzie zdrowy.
  • Odpowiedz
@tojapaweu: Jakie od środka jeśli pomiędzy dziurkami ma różowy nos :D?
No i rozumiem, że dziewczyna wzięła kota na święta do siebie (we wcześniejszych wpisach są też zdjęcia z kotem) (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz