Wpis z mikrobloga

Od zawsze mam bekę z ludzi, którzy obejrzeli parę brytyjskich / amerykańskich seriali, elitarność uderzyła im do głowy i odrzucili wódkę, przestawiając się na chlanie najtańszego whiskacza xD Pijesz sobie normalnie wutkie na imprezie, zimna, gładko wchodzi, otrząsa, aż tu nagle podchodzi taki i zaczyna się produkować, że jak ty możesz to pić, jego McWovitch Delicate Blend est 1931 leżakowany 1001 nocy w beczkach z tulipanowca czeczeńskiego w równo w 39 stopniach Frankensteina to jest dopiero wspaniały napój (dlatego połowę szklanki stanowi Pepsi xD). Gadasz spokojnie z ludźmi, a ten siedzi dalej i sączy swojego Johnnie Walkera czy innego Janusza Piechocińskiego, cierpiąc jednocześnie okrutnie, że nie może pić w tweedowej klubowej marynarce przy kominku. Nauczka przychodzi rano, kiedy całemu towarzystwu po wódce wystarczy umyć twarz, wypić pół litra wody i zjeść coś lekkiego, a nasz koneser bimbru z myszów do 17 usiłuje się nie porzygać, kiedy wątrobę atakuje mu armia garbników, aromatów, soków z drewna z beczek, gówna korników i życia i czasów Sknerusa McKwacza xD Już gorsi są chyba tylko ci, którzy Whisky grają na gitarze przy ognisku xD

#pasta #heheszki #whisky #whiskey #alkohol #pijzwykopem
pogop - Od zawsze mam bekę z ludzi, którzy obejrzeli parę brytyjskich / amerykańskich...

źródło: temp_file1439493683889876109

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
@pogop: mnie to najbardziej bawi taki ból dupy osób które się #!$%@?ą do tego co robi ktoś inny, a tak naprawdę to wielka czarna knaga ci do tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pogop całkiem fajna pasta ale nawet zwykła łycha jest oczywiście o wiele smaczniejsza od wudzitsu, już taki jameson robi robotę, łychę można sobie fajnie pociumkać a wude trzeba jak najszybciej zapić
  • Odpowiedz
@pogop: niby #pasta ale ja tam naprawde mysle, ze ci co twierdza, ze lubia whisky to pija to bo chca sie po prostu poczuc jak ubrani w garnitury ludzie sukcesu z amerykanskich filmow xD

chociaz kto wie, moze sa i tacy, co faktycznie ten gorzki smak lubia, dla mnie syf
  • Odpowiedz
@ZygmnuntIgthorn gin


@MateMizu: Ja gin robiłem tak że kupowałem w markecie suszone owoce jałowca i lekko rozgniecione wrzucałem do butelki czystej wódki.
Po tygodniu czy dwóch już wychodziło coś co smakowało dokładnie jak gin tylko miało rudy kolor jak whisky.
Tylko trzeba uważać z ilością jałowca i czasem maceracji bo bardzo łatwo przedobrzyć i wtedy smakuje ohydnie.
  • Odpowiedz
Nawet tania łycha z colą ma taką zaletę, że możesz ją sączyć swoim tempem, zamiast walić w szotach, byle weszło.


@RobieInteres: wódę też możesz rozcieńczyć z czymś i sączyć przez cały dzień
  • Odpowiedz
@szmichal

@pogop: przecież dobry samogon (bimber) jest bezkacowy, co ty #!$%@? xd To właśnie po czystej ze sklepu kac jest gigant


Kiedys nie bylbym w stanie w to uwierzyc, dopoki nie przywiozlem kartonu samogonu w Virginii od goscia ktory byl w
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: Ja robiłem według tego przepisu tylko zamiast miodu dałem łyżkę cukru (Na litr wódki) i po tygodniu czy dwóch już był dobry.
Najpierw upiłem z butelki kieliszek wódki żeby to wszystko mi się zmieściło.
PawelW124 - @Krzysztof53647: Ja robiłem według tego przepisu tylko zamiast miodu dałe...
  • Odpowiedz
@cerbera: u mnie ojciec pędzi i po jego wódce nie ma kaca, podobnie po samogonie sąsiada i kolegi. Ludzie się boją bimbru bo jest mocny, ale następnego dnia może trochę głowa boli ale jesteś operacyjny nawet po mocnej libacji.
  • Odpowiedz