Aktywne Wpisy
pieknylowca +231
Coraz bardziej mam wrażenie że w #polska 90% firm to nie jest zakładanych żeby zarabiać pieniądze tylko żeby właściciele mieli powód do narzekań że im ciężko i dokładają do biznesu. Brak klientów? Źle. Są klienci? Jeszcze gorzej. Jeszcze się chłopu obrywa że to przez niego się zamknęła. Jeśli babie tak nie pasowało to mogła organizować stołówkę tylko dla znajomych. #januszebiznesu
źródło: 1000006114
Pobierz
Zopyross +102
Zauważyliście, ile kobiet ma pobazgrane ręce? Myślałem, że to domena biedronek/żabek, ale byłem ostatnio pobierać krew i miła pani w recepcji przyozdobiła sobie rękę praktycznie od dłoni aż po biceps, wygląda, jakby się umazała błotem. Poszedłem dokupić Vigantol (brak witaminy D3 obniża testosteron, pamiętajcie o tym) a w okienku farmaceutka wita mnie z rękoma, jakby chodziło po nich stado mrówek, wzorek na każdym palcu i nadgarstku. Siedzieć 8h dziennie za kasą, żeby
źródło: ttz
Pobierz

Sa duze korzysci z wziecia silnika 2.0 w tym silniejsza czesc elektryczna?
bo z minusow to napewno ze samochod ciezszy, oleju wezmie wiecej, czy tez ubezpieczenie drozsze, ale miedzy 1.8 a 2.0 to tez nie jest raczej jakas przepasc #toyota
A silniki 1.8 to chyba udane były tak wgl…
Te 10k na silnik to zaden problem, ale moze tego nawet nie wykorzystam to po co przeplacac, nie wiem potrzebuje porady.
A
@Pmpa: w sumie też bym Ci polecił 2.0 tak jak poprzednik napisał. Normalnie poleciłbym Ci 1.8, bo sam taki mam ale u mnie to wygląda inaczej: 80% miasto, 20% reszta. A ty masz odwrotnie. Tutaj przy trasie między wioskami około 100km/h nawet dla 1.8 to jest luzik zarówno aby wyprzedzić jak
ale tu mowisz o ukladzie elektrycznym czy spalinowym czy o czym bo nie ogarniam?
@LuckyLuke_2776 still wiekszy
@Pmpa: spalinowym, często po drogach między wioskami w przedziale 70km-100km na rozgrzanym silniku już mi się wyłączał i jechał albo na EV albo wręcz przy zwalnianiu doładowywał po prostu akumulator. Często też po prostu trzymał 1000 obrotów z kawałkiem minimalnie popychając auto i jednocześnie doładowując akumulator. Te 1.8 do 100km to się nudzi, gorzej jest powyżej
@Pmpa: wg. katalogu modelowego mojego rocznika to jedynie ~100kg różnicy w masie i aż ~70KM w mocy. Dla mnie rachunek jest prosty ¯\(ツ)/¯ Mam najmocniejszy silnik jaki był dostępny, a i tak brakuje mi trochę mocy pod butem. tragedii nie ma, często przy wyprzedzaniu lubie sobie też przeskoczyć w tryb sport co dodatkowo rozsierdza te
Obecnie stoję dokładnie przed tym samym wyborem
w ktorej na jezdzie probnej przy 60 sie czulem jak w ursusie. max lecialem 2 paki i raczej nie kojarze drastycznego pogorszenia warunkow. Passatem b4 przy 120 odczuwam ze jest zauwazalnie glosno, 140 to juz jakby mial sie rozsypac. Passat b6 przy 140 maszyna byla stabilna ale bylo wyraznie glosniej. Co do radyjka to masz