#devops #b2b #programista15k zaczynam pracę jako DevOps, co wpisujecie jako nazwa usługi na fakturze? Zamierzam całość co miesiąc ogarniać sobie jako inne usługi IT i wpadać w podatek 8.5%, myślę że dobry opis pozycji na fakturze może być pomocny w razie teoretyczniej kontroli US
@ponury20: tylko że faktura dla US ma dużo mniejsze znaczenie niż umowa, a uwierz że poproszą. chyba że robisz nieformalnie dla znajomego, to możesz wpisać na tej fakturze co ci się podoba
Wystąp o indywidualną interpretację. Trochę się czeka ( ͡°͜ʖ͡°)
"Odpowiadając na wniosek z dnia xxx oraz jego uzupełnienie z dnia xxx oraz z dnia Xxx, przesłany w celu ustalenia klasyfikacji do celów podatku dochodowego, Ośrodek Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego w Łodzi, informuje, że zgodnie z zasadami metodycznymi Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) wprowadzonej rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 4 września 2015 r. (Dz.
@Oskariat: nie chce mi się czytać całej interpretacji a wiem bo interesowałem się tematem i nawet umowy niektórzy zmieniali aby unikać słowa oprogramowanie i zarządzanie. Zresztą interpretacja nie jest precedensem i tak naprawdę to zależy od ich widzimisię. Trudno będzie uargumentować że devops nie ma styczności z oprogramowaniem i jego tworzeniem
@ponury20 jako devops masz 12% czylj 62.03 bodajze glowny numer i jestes formalnie adminem. Administracja infrastruktury informsfycznej jako tytul. 8.5 moga wpisac testerzy. Nie warto moim zdaniem zadzierac z US, ale co kto lubi
Zobaczcie co odwaliło ABC/NBC. Trump jest wyższy od Kamali o 30 centymetrów. A wygląda na tak samo wysoką a w niektórych momentach nawet na troxhę wyższą XD Tak ustawili kamery. Można rozpoznać to też po wysokości mikrofonów, które są przecież w takiej samej odległości od ust. #trump #usa #debata
Zastanawiam się tylko czy warto się bawić w takie rzeczy dla 3,5%
@ponury20: Pracę? Na umowie o pracę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
"Odpowiadając na wniosek z dnia xxx oraz jego uzupełnienie z dnia xxx oraz z dnia
Xxx, przesłany w celu ustalenia klasyfikacji do celów podatku dochodowego, Ośrodek Klasyfikacji
i Nomenklatur Urzędu Statystycznego w Łodzi, informuje, że zgodnie z zasadami metodycznymi Polskiej Klasyfikacji
Wyrobów i Usług (PKWiU) wprowadzonej rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 4 września 2015 r. (Dz.
@kutafonixor: Skad taki pomysl? https://eureka.mf.gov.pl/informacje/podglad/558784
a może być rok nieczasu?