Wpis z mikrobloga

Bo jeden miłośnik detalingu musi użyć aktywnej piany i swojej gabki

@blackghost: przecie to na jedno wychodzi, aktywną pianę się nakłada i czeka kilka minut, w tym czasie można zapalić fajkę albo pomachać gąbką.

a tak w ogóle to macie jedyną myjnie w okolicy?
  • Odpowiedz
@blackghost: tez mnie to wkooorvialo jak pacan jeden z drugim blokuje myjnie jakims smietnikiem z wgranymi popsami, w ciagu dnia się tak nie robi.
Aczkolwiek ostatnio na polecaną myjnie trafilem gdzie 1zl =34s ale chemia zajebista - domylem syf po zimie za pierwszym razem.
Polecam taką znaleźć.
  • Odpowiedz
@blackghost: ostatnio pojechałem szybko na ręcznej umyć, 1 auto przede mną, myślę spoko, chlopaki szybko ogarna... Wróciłem po 2h.

Tak się w-------m, że wczoraj sam pod domem umyłem, zajęło równe 46 min, z przygotowaniem przed i sprzątaniem po.

Ps. Bez gąbki to na tych samoobsługowych to w ogóle nie idzie umyć. A ta ich Szczotka tylko lakier rysuje. Chociaż nie namoczoną gąbka pewnie rysuje się równie dobrze.

@tyjb-gjgr:
  • Odpowiedz
@blackghost: Nic nie poradzisz. Jeśli chodzi o gąbkę to większość myjni zabrania używania własnych materiałów do mycia (narzędzi i chemii) i wtedy łamanie zakazu trąci januszerką jak dla mnie (trochę jakby przyjść do restauracji, zająć stolik i zeżreć własne kanapki).

Z drugiej strony - zastosowanie piany aktywnej i tak wymaga odczekania jakiegoś czasu więc nie bardzo się można czepiać o to, że ktoś sobie w tym czasie macha gąbką, bo
  • Odpowiedz