Aktywne Wpisy

z0mb1e +837
Nikt tak nie oszukuje jak chinol.
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
źródło: _DSC3036-q82-w2560-h
Pobierz
JWRJWR +228
Napoleon Bonaparte mawiał, by nie przeszkadzać przeciwnikowi, gdy popełnia błędy.
Myślę, że taką taktykę geopolityczną obecnie stosują Chiny względem świata.
1. Unia Europejska dotuje chiński przemysł samochodów elektrycznych, premiując producentów "ekologicznych" (ekologiczne Chiny, hehehehe).
2. Stany Zjednoczone walczą z irańską twierdzą górską.
Myślę, że taką taktykę geopolityczną obecnie stosują Chiny względem świata.
1. Unia Europejska dotuje chiński przemysł samochodów elektrycznych, premiując producentów "ekologicznych" (ekologiczne Chiny, hehehehe).
2. Stany Zjednoczone walczą z irańską twierdzą górską.

mój realny stack:
- java
- spring podstawy
- SQL podstawy
P---------e w CV o AWS, k8s, Kafka, Redis etc. xddd to tak w Springu wysyłam event do Kafki, a key-value do Redisa tak bardzo angażujące
Realnie to do takiej Kafki nawet się nie loguję.
AWS - kliknięcie deploy'u, albo sprawdzenie logów cloud watch
k8s sprawdzenie podów, ewentualnie zmiana liczby, podów etc. i deploy
I to mi wystarcza, a nie mogę powiedzieć że znam te technologie. I takie to życie że na rekrutację mam się tego uczyć wszystkiego.
@rolling_stone_with_no_hope: oczywiście, że nie. To sobie siedzi w CV, żeby ładnie wyglądało tam, gdzie tego nie potrzebują lub gdzie o to nie zapytają. Jak tego wymagają, a nie masz w CV to nie będziesz miał szansy na rozmowę. Jak tego "wymagają" i masz w CV to jest szansa, że nikt nie będzie o to pytał albo wypadniesz bardzo dobrze