Wpis z mikrobloga

rozumiem remontowane samemu jak się niewiele zarabia, ale zarabiając miesięcznie 25k, dużo bardziej se opłaca pracować w swoim fachu, a robotę zlecac. więcej zarobisz w czasie w którym robisz remont, niż na ten remont wydasz
  • Odpowiedz
@sprawdzajacy: trzeba kalkulować, co się bardziej opłaca. mi wychodzi, że jesli się nauczę np kłaść płytki, to mogło by mi się opłacać nawet wziąć urlop bezpłatny, żeby je położyć
  • Odpowiedz
@sprawdzajacy: w tym, co robię u siebie w firmie już wyżej nie zajdę. teoretycznie za podobne rzeczy lepiej płacą gdzie indziej, ale zdaje sobie sprawę, że się do tego nie nadaję, a tu robię wszystko prawie na czuja i w dużej mierze się opieprzam.

zeby cokolwiek więcej w tym kierunku (którego zresztą nie lubię) zrobić, musiałbym mieć jakiekolwiek papiery, a ich nie mam i mieć nie będę.

jakis czas temu zrobiłem
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @bukszpryt: Nie żeby coś, ale takie czasy przyszły, że materiał kosztuje grosze, a osobogodzina za położenie szpachli na ścianie kosztuje tyle, co połowa mojej dniówki - skoro sam to umiem robić, to wolę zrobić sam, niż płacić jakiemuś typowi. Przecież nie będę ciągle siedział w swoim zawodzie i n---------ł - bo bym p-------a dostał, poza tym trochę ruchu też mi się przyda skoro siedzę ~8
  • Odpowiedz