Aktywne Wpisy

PeterWeiss +1108
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
źródło: lift heavy stone
Pobierz
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu

![[ENG] Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT](https://wykop.pl/cdn/c3397993/397a0ccc63faebe50f6eeb23d2402731445d49073165eb031321a59a8c4901d6,q80.jpg)

https://twitter.com/cognition_labs/status/1767548763134964000
#pracait #programowanie #programista15k
https://twitter.com/cognition_labs/status/1767548768734294113
Oczywiscie ze AI samo nie zastapi devow ale znaczaco przyspieszy ich prace co spowoduje ze bedzie ich mniej potrzeba.
correctly resolves 13.86% of issues, autonomously.
@JamesJoyce: czyli na ten moment 13.86% programistów do wyj*bania? a za rok lub dwa będzie 20% itd?
źródło: ex
Pobierz@ly000: To tak nie działa...
Kiedy pracowalem w korpo w finansach tez wprowadzali narzedzia automatyzujące.
30-40% rzeczy było wykonanych poprawnie, tylko co z tego, przecież pracownik i tak musiał wszystko sprawdzić bo jest za to odpowiedzialny, a jak miał sprawdzić dane finansowe? No samemu policzyć
@garfyldo przeciez ty nie masz o tym pojecia mireczek, po co ty sie silisz na te gownoteorie? Te same wysrywy czytałem w 2010, 2015, 2020, 2022 i teraz 2024 dalej sie nie nauczyliscie ze technologia to nie sa czary z waszej gry komputerowej.
@Bombonier: o to podobnie jak z juniorami i słabymi midami w programowaniu. ich też trzeba sprawdzać i poprawiać prawie na każdym kroku. właściwie seniorów też się sprawdza, od tego są testerzy.
@ly000: A ty myślisz, że tam te zadania przygotowane przez pracownika z automatem szły od razu do klienta? Nie, przychodził drugi pracownik i znów to sprawdzał.
To scam. Tak jak pisalem.