Aktywne Wpisy

cheture +17
jakie macie plany na piątek wieczur
lyncz +134
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

Ostatnio procesor wyrzucił mnie z wykładu bo położyłem się na ławce i był tak zdenerwowany, że myślałem, że mnie zaraz uderzy i pospieszał podczas wychodzenia. Mówił też, że będę miał z to konsekwencje, co mi może zrobić?
Wykład to była straszna nuda puścił nam babkę, która mówiła o: równości, Inkluzywności, różnorodności wśród pracowników i jak to korzystnie wpływa na duże firmy. Było nawet zdanie, w którym trzeba było napisać co trzeba zmienić w danej sytuacji a brzmiała ona tak: " software house dostał zadanie stworzenia programu dla studentów.
Zespół składa się w 76% procentach z mężczyzn w średnia wieku wynosi 37, oraz wszyscy mieszkają w Warszawie lub w okolicach i są bezdzietni"
Wychodzi na to, że tacy ludzie nie znają potrzeb studentów bo 3% ludzi w IT ma studia branżowe a reszta to samouki, w tym wieku już dawno są po studiach więc trzeba młodsze osoby bardziej na bieżąco, dodatkowo trzeba więcej kobiet bo więciej kobiet kończy studia i należy zatrudniać osoby mające dzieci bo też będą bardziej na bieżąco. Ja myślałem, że w IT to klient zleca co ma być i trzeba tak zrobić.
Takie cuda na wydziale zarządzania uniwersytetu łódzkiego #studbaza #it
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
o matko, w jakich pier dolnikach ty pracujesz?
@programista15cm jak to poprawnie napisać by było zrozumiale?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: skoro tak reagujesz na odmienne zdanie, zamiast zabrać głos to być może zarządzanie ludźmi nie jest dla ciebie.