Aktywne Wpisy
marta_am +3
Mamy z mężem mały konflikt i zastanawiam się, kto tutaj ma rację.
Oboje mamy różne hobby. On bilard, a ja planszówki i w różne dni chodzimy sobie osobno do klubów. Umówiłam się z dwoma chłopakami z klubu, ze raz w tygodniu dodatkowo będziemy umawiali się u mnie w domu (mam duży dom i ogólnie najlepsze warunki) na dodatkową partyjkę gry. Jest to gra kampanijna, ze scenariuszami, nie da się w to za
Oboje mamy różne hobby. On bilard, a ja planszówki i w różne dni chodzimy sobie osobno do klubów. Umówiłam się z dwoma chłopakami z klubu, ze raz w tygodniu dodatkowo będziemy umawiali się u mnie w domu (mam duży dom i ogólnie najlepsze warunki) na dodatkową partyjkę gry. Jest to gra kampanijna, ze scenariuszami, nie da się w to za
Amigoyamigo +83
Pamiętacie jak pisałem o lasce, która mnie zghostowala za brak auta?
Tl;dr po pół roku się odezwala z przeprosinami i tłumaczeniami, ze tak wyszło i czy chce się spotkać. Ona zaprasza na lody, rower, cokolwiek tylko chce. No ja aż tak glupi nie jestem więc zdawałem sobie sprawę, że pojawił się przystojniejszy typ ode mnie. Może nie było o czym gadać, koleś okazał się totalnym głupkiem, może miał mała faję, a może
Tl;dr po pół roku się odezwala z przeprosinami i tłumaczeniami, ze tak wyszło i czy chce się spotkać. Ona zaprasza na lody, rower, cokolwiek tylko chce. No ja aż tak glupi nie jestem więc zdawałem sobie sprawę, że pojawił się przystojniejszy typ ode mnie. Może nie było o czym gadać, koleś okazał się totalnym głupkiem, może miał mała faję, a może

@maczeta31: uwaga! wykopek odkrywa, że 100% wykopków to nie są klony z tymi samymi poglądami i zarobkami!
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Bliźniaki to sposób na wyciągnięcie jak najwięcej z działki. Ja mam działkę 2500 m2 i bym mógł tam 5 domów postawić.
Owszem, szeregówki mają wady domów i bloków, ale mają też zalety. Główną jest cena, do niedawna taki domek szeregowy kosztował tyle co kawalerka w mieście. Więc myślę, że na takie szeregi trzeba patrzyć jak na mieszkania z bajerami. Cena jak w bloku, ale masz większy metraż, mini trawnik, miejsce postojowe, stryszek.
Największa patologia bierze się
@4mmc-enjoyer: już Ci napisałem - mogą Ci cała liste zalet bliźniaka nad mieszkaniem napisać ale odpowiedz proszę najpierw na moje pytanie dotyczące swoich 'argumentów' bo skoro unikasz raz po raz odpowiedzi to jaki sens ma moje produkowanie się?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Yuri_Yslin: no tak, ale generalnie dyskutujemy na porównaniem domu wolnostojącego, bliźniaka i mieszkania w bloku. Każde ma swoje wady i zalety. Wolnostojący chroni przed basem za ścianą czy wiertarką, ale przed discopolo w ogrodzie już nie (chyba, że ktoś ma dom na całkowitym odludziu i hektar działki). W mieszkaniu za to ten problem jest znacznie większy. It's all
Masz działkę 1000m2, żeby postawić dom wystarczy Ci na luzie 500m2 więc ludzie kupują na spółkę i się budują bliźniaki. Albo budują dwulokalowe i się odgradzają. Po prostu wychodzi ZNACZNIE TANIEJ.
Łatwiej się pomieścić zachowując odległość od granicy działki.
Do tego pewnie trochę tańsze uzbrojenie - jeden kolektor ściekowy, wspólne przyłącza mediów.
Jedna ściana mniej do budowania, mniej dachu, wspólny
Bo som robakami
@NieBendePrasowac: niekoniecznie, masz możliwości walki z halasem z.zewnatrz w domu:
1. Szklenie akustyczne (ja mam 2x grubsze szyby, niż standardowe), które redukuje hałas o kilka dB. Tutaj można wycisnąć ok. 2x większą redukcję względem zwykłych szyb. Ofc możesz to zrobić w bloku.
2. Rekuperacja