Aktywne Wpisy

MGTOWPL +675
Wczoraj Ministerstwo Sprawiedliwości opublikowało oficjalną tabelę alimentacyjną. I zaczęło się piekło.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
źródło: z32128236IH,-Wpadliscie-na-to-samo---Zwrot-ws--tablic-alimenta
Pobierz
Domelus +92

#java #programowanie #programista15k
Maven czy Gradle?
gradle to niewypał, wiele rzeczy komplikuje zamiast upraszczać. u mnie w robocie migrowaliśmy projekty z gradle do maven
@Nofenak: to jest troll, nie odpisuj mu :D
No ogólnie gradle jest niezły jak build jest całkowicie trywialny i nie trzeba nic dodatkowego poza zależnościami, wtedy ok.
A młodzieży przypominam że kiedyś się używało
ant, więc narzekanie na mavena jest nieuzasadnione.@mjr_bien: dokładnie, prosty projekt gradle wydaje się spoko, a potem przychodzi ci jakaś konfiguracja. Miałem taska z dodaniem pewnych operacji przed i po buildzie i męczyłęm się z 2 tygodnie z konfigurowaniem tego gówna xD Potem udało mi się przekonać zespół, że skoro to świeży projekt i takie problemy to może
Różnica jest taka, że gradle da się debugować, dopisać brakującą funkcjonalność na szybko w samym skrypcie budującym
build.gradle.kts, używa też kotlina także każdy java dev i kotlinowiec powinni sobie poradzić. Chyba, że są nad_człowiek, wtedy nie (✌ ゚ ∀ ゚)☞Jest też domyślnym systemem budowania (z Kotlin DSL) na androida (z kts