Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nabawilem sie depresji przez studia i prace. Rodzice chronili mnie jak tylko mogli przed fizyczna praca, poslali na studia za ktore placili i teraz mam prace, w ktorej jestem nic nieznaczacym trybikiem. Chcialbym miec jakis wplyw na zycie i robic cos pozytecznego, czego efekty sa widoczne. Znacznie lepiej sie czuje jak sam zrobie w domu jakas drobna naprawe, choc nie mam zadnego doswiadczenia z technicznymi i fizycznymi rzeczami. Czy mozecie mi podpowiedziec jaki kierunek obrac by sie przebranzowic? Problem jest taki, ze mam juz 30lat i zerowe doswiadczenie poza praca typowo biurowa.
#pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim mam kumpla, który był fizjoterapeuta a teraz jest operatorem dźwigu. Jeśli fizyczna praca daje Ci radość idź w tym kierunku, rob kursy z certyfikacja. Inny kumpel też po studiach założył firmę meblarska, nauczył się na różnych filmikach na YT. Znajdź coś co ci daje radość.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: polece klasykiem: wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

Nie masz dzieci, rodziny i kredytów więc możesz zmienić swoje życie w każdą stronę jak tylko chcesz
  • Odpowiedz
Czy mozecie mi podpowiedziec jaki kierunek obrac by sie przebranzowic?

@mirko_anonim: kierunek nie zadawania esencjonalnych pytan innym ludziom. Przeczyta swoje wypociny. Najpierw rodzice Ci wybrali, teraz wykopki maja to zrobic? Dziwisz sie, ze to bedzie zly wybor?
  • Odpowiedz