Aktywne Wpisy

wykop +15
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
caviar1987 +211
Osiem lat batalii o drogę....
Już od ośmiu lat toczy się sprawa sądowa o ustanowienie tzw. „drogi koniecznej”. Sprawę zainicjował sąsiad, którego nigdy w życiu nie widziałem na oczy. Zamiast próbować porozumieć się z sąsiadami – od razu skierował sprawę do sądu.
Problem w tym, że jego żądania z biegiem czasu tylko rosły. Początkowo domagał się drogi o szerokości 3 metrów, ale gdy przepisy zaczęły wymagać szerszych dojazdów dla nowych inwestycji, zażądał 5 metrów
Już od ośmiu lat toczy się sprawa sądowa o ustanowienie tzw. „drogi koniecznej”. Sprawę zainicjował sąsiad, którego nigdy w życiu nie widziałem na oczy. Zamiast próbować porozumieć się z sąsiadami – od razu skierował sprawę do sądu.
Problem w tym, że jego żądania z biegiem czasu tylko rosły. Początkowo domagał się drogi o szerokości 3 metrów, ale gdy przepisy zaczęły wymagać szerszych dojazdów dla nowych inwestycji, zażądał 5 metrów
źródło: image
Pobierz

#it #pracbaza #programista15k #programista25k #programista #informatyk15k
@Janusz-Koriwniak: Tam język jest konkretny - jak coś ma być napisane wielką literą, to ma być napisane wielką literą. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Senior developer w PL i w DE zarobi prawie tyle samo przy uwzględnieniu podatków i kosztów życia.
Szwajcaria to fajny kierunek, w Luksemburgu widziałem fajne oferty. Z tym że język musisz miec na prawdziwym C1, nikt nie będzie się bujał z typem z którym ciężko się dogadac
@thorgoth: mi się wydaje że zarobi tyle samo ale brutto
@Linnior88: i tak zostaje więcej, no chyba że ktoś codziennie je na mieście to faktycznie bym przemyślał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i ma widok na Alpy który dupe urywa (ʘ‿ʘ) ale po niemiecku szprecha tak że ledwo wiedzą że jest obcokrajowcem, nie zaciąga akcentem z polszy co wg niego ma znaczenie
Gdzie Niemcy pod granicą ze Szwajcaria to w willach czasem mieszkają bo się dorobili na robocie tam