demiurgiem, który stworzył świat materialny jako więzienie dla ludzi i oszukał ich Starym Testamentem- jak Sradek dymał Knura.
@Pierzgalski_2003: No ok, ale Srawek nie stworzył Konona, ani nawet nie stworzył żadnego wartościowego czy istotnego elementu na szkolnej. Srawek jest jedynie toksyną, która zalewa wszystko, a wszystko co zalewa niszczy. Nie widzę żadnej dodanej wartości w wynikłej z jego obecności w US17.
@BombaskaEskadraLotnicza: Z tym, że na pewnym etapie przejął kontrolę nad praktycznie całym Uniwersum, niejako samodzielnie decydując o tym, jakie treści zostaną opublikowane i (prawdopodobnie) ustawiał przytrafiające się bohaterom zdarzenia. A choć był on przykry, w oczach Krzyśka nadal stanowił swojego rodzaju wybawienie. Ponad wszelką wątpliwość zajął więc wobec niego pozycję analogiczną do gnostycznego demiurga.
@Pierzgalski_2003: Ale tak samo wybawieniem mogli być Niemiecki, Fiodor i każdy inny kto przynosił kaskę za nagrywanie. A przy okazji nie ustawiał szkodliwych akcji.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
To kto w takim razie jest Pistis Sophia?
@Pierzgalski_2003: No ok, ale Srawek nie stworzył Konona, ani nawet nie stworzył żadnego wartościowego czy istotnego elementu na szkolnej. Srawek jest jedynie toksyną, która zalewa wszystko, a wszystko co zalewa niszczy. Nie widzę żadnej dodanej wartości w wynikłej z jego obecności w US17.