Wpis z mikrobloga

• 0
Nie wiem, choć się domyślam.

@JamesJoyce: to dobrze. widzę, że coś tam kumasz - już tu jeden się zobowiązał za rok mnie zawołać jak chcesz to ty też możesz
  • Odpowiedz
  • 1
przy wersji 4 już miał wykosić programistów

@IksdeHeheh: wielu programistów nie wyobraża sobie pracy bez ChatGPT, sam używam wersji 3.5 bo bardzo zwiększa wydajność. Jak już rozmawiamy na poważnie to AI nie wykosi programistów tylko każdy będzie mógł się stać programistą bez znajomości języka programowania. Zwiększy to szanse osób, które są mniej techniczne ale bardziej wygadane i potrafią opisać z czym mają problem. Jest to na przykład duża szansa na
  • Odpowiedz
  • 0
@JamesJoyce: 2-3, ja zawsze jestem optymistą jeśli chodzi o takie prognozy. Pracujesz przy jakimś większym projekcie AI? Może murzyni w google to twoja robota?
  • Odpowiedz
@FejsFak: no już 6 rok przeprowadzam wdrożenia systemów opartych na AI i zaawansowanej analizie danych w wielu branżach. Obecnie finanse i służba zdrowia (analiza zdjęć mri). Plus hobbystycznie pracuję naukowo na uczelni.
  • Odpowiedz
  • 1
@JamesJoyce: myślę, że najbliższa przyszłość należy do dużych korporacji ale z czasem jak wszystko AI też pójdzie do zwykłych ludzi - jak robisz wdrożenia no roboty Ci nie zabraknie.
p.s.
Fajną masz robotę
  • Odpowiedz
wystarczy znać kilka parametrów, które znamy już od dawna, wiedzieć co to jest funkcja wykładnicza i jak wygląda krzywa postępu żeby móc przewidzieć co będzie dalej.

@FejsFak: hmm, do końca 2017 Bitcoin też rósł wykladniczo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@NieBendePrasowac: porównaj sobie bitcoina do ewolucji i zobacz jak przyśpiesza cały czas a potem sobie zobacz od kiedy jest bitcoin a od kiedy ewolucja na ziemi - są rzeczy małe i duże, bitcoin przy postępie technicznym to jest taki mały pryszcz, że nie wiem po co o nim wspominasz. Zdaję sobie sprawę, że postęp techniczny kiedyś przestanie rosnąć wykładniczo ale to nie się nie stanie przed tym zanim AI osiągnie
  • Odpowiedz